ΤΑ ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ ΕΛΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ;Τα ετερώνυμα έλκονται; Για πόσο όμως;

Γιατί έλκονται δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι; Γιατί μας αρέσει ένας άνθρωπος με τελείως διαφορετικές συνήθισες και σκέψη; Πώς μπορεί ένα πρόβατο να ερωτευθεί ένα λύκο;  Πόσο ερωτευμένος είναι ένας σκύλος με μια γατούλα; Υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να συμβιώσουν δυο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι χωρίς συγκρούσεις και πως;  Πόσες φορές δεν έχει συμβεί να μας έλκει το αντίθετο;Τι μας κάνει αυτό το  “κλικ” και τελικά μήπως αυτό μας κάνει να πληρώνουμε ακριβά τον λογαριασμό; Γιατί νιώθουμε πολύ κοντά με ορισμένους, αν και τους γνωρίζουμε ελάχιστα, και πώς είναι δυνατό να ερωτευθούμε κάποιον άγνωστο με την πρώτη ματιά; Και τα ερωτήματα μπορούν να συνεχιστούν φίλες μου, αλλά καλύτερα να….
 πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Γιατί έλκονται τα αντίθετα;

Τόνοι μελάνης και έρευνας ανά τον κόσμο  μας πληροφορούν πως ναι τα ετερώνυμα έλκονται και μάλιστα δυνατά. Το θέμα είναι στο χρόνο. Έλκονται άλλα όχι για πολύ. Δεν βάζω το για πάντα μου κάνει πολύ κλισέ.Πολλές φορές συμβαίνει να νιώθουμε έλξη για άτομα τα οποία είναι τελείως διαφορετικά από εμάς. Η διαφορετικότητα αυτή μας φαίνεται παράξενη και θέλουμε να βάλουμε λίγο αλατοπίπερο στη ζωή μας εξερευνώντας τον τρόπο ζωής και τις επιλογές κάποιου άλλου. Ένας τρόπος ζωής που δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας και ίσως δεν θα τον επιλέγαμε ποτέ. Το κάνουμε, όμως. Η άποψη μου είναι πως ο άνθρωπος προσπαθεί να εξερευνήσει το αντίθετά του στοιχεία που ο ίδιος έχει στην ψυχή του και στη προσωπικότητα του και να συμφιλιωθεί με αυτά. Χωρίς λοιπόν να καταλάβει αυτή του την εσωτερική ανάγκη επιζητά  μια  έξωθεν αφορμή. Ό,τι ζητάμε βρίσκουμε μια που το σύμπαν τελικά  δεν βοηθάει αλλά αποδεδειγμένα συνωμοτεί.  Έτσι ερωτευόμαστε τον τελείως διαφορετικό από εμάς. Γιατί;

 Μα γιατί άλλο αυτό θα σε προσελκύσει, θα σε τραβήξει να το εξερευνήσεις, να το γευθείς και να δεις που μπορεί να σε βγάλει. Οι φίλες σου θα αντιδράσουν αμέσως γιατί ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι του γούστου σου. Αλλά εσύ εκεί πεισμώνεις. Νιώθεις τόσο δυνατή την έλξη αυτού του τόσο διαφορετικού ανθρώπου που είσαι πεπεισμένη να το ζήσεις.  Αν όμως έχεις στο πίσω μέρος στου μυαλού σου ότι πάντα μα πάντα ερωτευόμαστε στον άλλον αυτά τα κομμάτια του εαυτού μας που προβάλλουμε σε αυτόν τότε θα καταλάβεις πως δεν είναι μόνο έρωτας – έλξη αυτό που νιώθεις για τον άλλον αλλά επιθυμία να δεις τη πλευρά του εαυτού σου που έχεις αφήσει ανεξερεύνητη. Τι υπέροχο, τι μαγικό και
ναι αυτός ο έρωτας είναι η αφορμή για να αγαπήσεις όλο σου το είναι!

 Πόσο ετερώνυμοι είστε ουσιαστικά; Πόσο θα κρατήσει η σχέση;

Ο αντίθετος πόλος μπορεί να είναι αρκετός για να γνωριστούν δυο άνθρωποι και να ερωτευθούν, αλλά δεν αρκεί για να κρατήσει μια σχέση. Ή μήπως όχι; 
Ποια είναι τα πραγματικά ετερώνυμα; Αν το ζευγάρι ακούει διαφορετικά είδη μουσικής είναι αυτά αντίθετα στοιχεία; Είναι θέμα γούστου-χόμπι-κοινωνικοπολιτικών πεποιθήσεων το αν συγκαταλέγονται σε διαφορετική κατηγορία; Τι πραγματικά είναι αυτό που σας κάνει ετερώνυμα και τι μπορεί να γεφυρωθεί ώστε η σχέση σου να κρατήσει;  Η προσωπική μου σκέψη φίλες μου είναι ότι τα ουσιαστικά χωρίζουν τους ανθρώπους. Εσείς τι θεωρείτε ουσιαστικό στη ζωή σας; Αν π.χ. αγαπάτε τη γυμναστική και την σωστή διατροφή ενώ ο σύντροφός σας είναι δεινός καπνιστής, πίνει πολύ και τρέφεται μόνο με σουβλάκια ,εκτός του ότι κινδυνεύει από καρδία ,δεν νομίζω πως η συνύπαρξη σας θα είναι αρμονική.

 Πόσο να το ρίξεις στην «κραιπάλη» και πόσο θα συγκρατηθεί και ο ίδιος ;  Φυσικά με συζήτηση και συμβιβασμούς μπορούν όλα τα αντίθετα να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, να επιφέρουν ανανέωση στη ζωή και στους ρυθμούς και των δύο. Δεν χρειάζεται να  γυμνάζεται ξαφνικά σαν τρελός, ούτε και να αλλάξει πλήρως τις συνήθεις σου και να αρχίσεις εσύ τις «κραιπάλες» κάπου στο μέσο  μπορείτε να συνυπάρξετε. 

Με σεβασμό και καλή θέληση όλα γίνονται.Ίσως και αυτή η σχέση να έχει περισσότερη επιτυχία από άλλες  σχέσεις που φαινομενικά τα ζευγάρια ταιριάζουν.  Το στοιχείο που θα κάνει τη σχέση σας δυνατή θα πρέπει να συνεχίσει να είναι η διαφορετικότητα πρώτον διότι ο ένας θα ανοίγει συνεχώς για τον άλλον καινούριους δρόμους σκέψης και τρόπου ζωής και κυρίως επειδή η διαφορά στα ενδιαφέροντα αναγκάζει το ζευγάρι να λειτουργεί κάποιες φορές μεμονωμένα, ο καθένας δηλαδή να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του. Αυτό είναι που δίνει ανάσες στο ζευγάρι έτσι ώστε στο μαζί  να δρουν με «φρεσκάδα» και κέφι.

 Και ναι η Staxtopouta θα το ξαναπεί, μέχρι να σας πείσει: το  «τα κάνουμε τα πάντα μαζί»  μακροπρόθεσμα είναι καταστροφικό για τη σχέση.  Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου που λέγεται ρουτίνα. Τι πιο ολέθριο για τον έρωτα ; Άρα ,λοιπόν, μην «ψαρώνετε» αν έχετε πολλά διαφορετικά στοιχεία στο χαρακτήρα σας, εφόσον βέβαια υπάρχει η θέληση και η διάθεση να βρεθεί μια μέση οδός. 

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση όπου οι διαφορές δεν αφορούν απλά θέματα συνηθειών ή γούστων, αλλά μιλάμε για διαφορές και αντιθέσεις πιο βαθιές; Τι γίνεται όταν οι δύο κόσμοι συγκρούονται ριζικά σε επίπεδο αντιλήψεων, ηθικής, αναγκών και πεποιθήσεων; 

Τότε, είτε όντως τα ετερώνυμα απωθούνται, είτε μπορούν να μείνουν μαζί εφόσον προσπαθούν από κοινού για να βρούνε μια χρυσή τομή. Θέλεις να αλλάξεις τον εαυτό σου τόσο ριζικά; Πόσο μπορείς να συμβιβαστείς με το μαύρο ή άσπρο στοιχείο του εαυτού σου; Πόσο σε τρομάζουν οι ριζικές αλλαγές;  Όλα αυτά πρέπει να τα αναλογιστείς και αν στην αρχή η διαδρομή αυτή είναι συναρπαστική γιατί γνωρίζεις έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από τον δικό σου αργότερα όταν περάσει η περίοδος της φλόγας, του έρωτα και του πάθους κι αρχίσεις να βλέπεις τον άλλο ρεαλιστικά και όχι όπως τον έχεις φτιάξει στο δικό σου μυαλό, μπορεί να σοκαριστείς από την ίδια σου  την επιλογή ή ακόμα χειρότερα από την δική σου μεταμόρφωση. 

Η προσωπική εμπειρία της Staxtopoutas που ξαφνικά από τις στάχτες έγινε πριγκίπισσα της βγήκε τελικά σε καλό; Ένας άνδρας την βοήθησε να ανέλθει κοινωνικά σίγουρα, αλλά πέρασε και αυτή χοντρά ζόρια ξαφνικά από την κουζίνα να ζεις με το πρωτόκολλο… είναι θέμα αλλά τι να κάνεις έρωτας ήταν η αιτία.Σας συμβουλεύει, λοιπόν, τολμήστε μια σχέση με έναν άνθρωπο διαφορετικό αλλά  με προσοχή  ίσως στο τέλος αυτό που θα καιρδίσετε δεν αγοράζεται ούτε με όλο τον πλούτο του κόσμου και λέγεται αυτογνωσία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *