ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕΣ;


Θέλεις να μάθεις ποιες είναι οι πραγματικές σου φίλες:

«Στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι»… Αυτό λέμε συχνά όταν αναφερόμαστε στην αξία της φιλίας. Σε σοβαρά γεγονότα της ζωής, όπως ένα διαζύγιο, ένας θάνατος, μια απόλυση, περιμένουμε πάντα «συγκεκριμένους» φίλους να μας στηρίξουν, αλλά αυτοί είναι συνήθως άφαντοι. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που μέχρι τώρα δεν «βλέπαμε», αλλά στάθηκαν δίπλα μας εντελώς ξαφνικά. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι για εκείνους που έχουν την εσωτερική ανησυχία της διάκρισης των αληθινών φίλων. Έτσι, θα ήθελα, να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις οι οποίες έγιναν στην δική μου προσωπική προσπάθεια να κατανοήσω ποιος με «αγαπά» πραγματικά και ποιος όχι. Αν μπορέσετε λοιπόν, να διαχωρίσετε τους φίλους σας σε 2 κατηγορίες, «Φίλες με τον ίδιο τρόπο ζωής» & «Αληθινές Φίλες» τότε ίσως κάτι θα αλλάξει μέσα σας!
 
«Φίλες με τον ίδιο τρόπο ζωής»
 
Οι φίλες, τις οποίες περίμενες να σε στηρίξουν στις δυσκολίες ίσως να ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Με μια μικρή διευκρίνηση…Πάντα ήξερες ότι ήταν εκεί τοποθετημένες, αλλά «εθελοτυφλούσες». Τι σημαίνει όμως αυτή η κατηγορία; Οι συγκεκριμένες φίλες ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σου γιατί έχουν τον ίδιο. Είναι αυτές με τις οποίες περνάς καλά, πας σε πάρτυ, διακοπές, για φαγητό, και μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Θα πρέπει λοιπόν να αντιληφθείς ότι οι φίλες σε αυτήν την κατηγορία μπορούν να σου προσφέρουν όλα αυτά. Αντί να θυμώνεις μαζί τους γιατί δεν ήταν «εκεί» για σένα, θα πρέπει να είσαι ευγνώμων, που υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους ταιριάζεις! Μη κρατάς κακίες για αυτές τις φίλες γιατί πολύ απλά, δεν θα γίνουν ποτέ αυτό που χρειάζεσαι!
 
«Αληθινές Φίλες»
 
Ίσως ποτέ να μην μάθουμε ποιοι είναι οι αληθινοί μας φίλοι…μέχρι που η ζωή μας φέρνει τα πάνω κάτω. Όταν αυτό συμβαίνει, και διαπιστώνουμε ότι οι φίλοι ή οι συγγενείς που «έπρεπε» να ήταν κοντά μας, είναι άφαντοι, περνάμε από διαφορετικά στάδια θλίψης. Πολλές φορές είναι καταστροφικό, γιατί απλά μας είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε άλλους ανθρώπους. Η ψυχολόγος σας όμως λέει ότι κάπως έτσι «ανοίγουν» τα μάτια σας!
 
Κάπως έτσι ανακαλύπτονται οι αληθινές φιλίες. Είστε τυχερές που έστω και ανορθόδοξα, μάθατε ποιος ειλικρινά ενδιαφέρεται για εσάς. Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αυτήν την «πολυτέλεια» και δυστυχώς περνάει η ζωή τους περιστοιχισμένη από ανθρώπους που δεν είναι αληθινοί φίλοι.
 
Το μήνυμα είναι ένα…Σε όποια κατηγορία και να ανήκουν οι φίλες σου, πάντα θα αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό σου. Αγάπησέ τις γι’αυτό που είναι! Και όχι γι’αυτό που εσύ θέλεις να γίνουν….
Πηγή:marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *