ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!



Πανεύκολο νηστίσιμο τσουρέκι με σοκολάτα!

Μόλις είδα την συνταγή αυτή της Αργυρώς Μπαμπαρίγου τρελάθηκα. Δεν αγαπώ τα αυγά και πάντα στα τσουρέκια κάπως μου μύριζαν. Όταν είδα την συνταγή αποφάσισα να την κάνω με την ελπίδα να φτιάξω ένα τσουρέκι που να μου αρέσει πραγματικά. Η συνταγή  αυτή μου φάνηκε πανεύκολη ακόμα και για αρχάρια και για αυτό μπήκα αμέσως στην διαδικασία να την δοκιμάσω. Με αυτή την συνταγή, φίλες μου, πέτυχα πανεύκολα να κάνω ένα τέλειο τσουρέκι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα κλασικά Πασχαλινά τσουρέκια! Πάμε να δούμε την συνταγή;

Υπέροχο νηστίσιμο τσουρέκι για όσους δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το Πάσχα!

Υλικά συνταγής:

•1 κύβο (40 γραμμ.) νωπή μαγιά
•1 κ.σ. ζάχαρη
•¼ φλ. χλιαρό νερό
•2/3 φλ. ζάχαρη
•1 φλ. φρ. χυμό πορτοκαλιού
•½ φλ. φυτικό μαγειρικό λίπος
•1 κ.γλ. μαχλέπι
•½ κ.γλ. μαστίχα
•4 ½ φλ. αλεύρι 70% για τσουρέκι

Για την γέμιση:

•Τριμμένη σοκολάτα
•Ξύσμα πορτοκαλιού
•2 κ.σ. ζάχαρη
•½ κ.γλ. κανέλα

Για να πιάσουμε την μαγιά:


Θρυμματίζουμε την νωπή μαγιά σε μπωλάκι…

Την ταΐζουμε με ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό. Διαλύουμε με κουταλάκι.
Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά, να κάνει φυσαλίδες στην επιφάνεια, λιώνουμε το φυτικό μαγειρικό λίπος και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη, το φυτικό μαγειρικό λίπος, τον χυμό, το μαχλέπι, την μαστίχα και την ενεργοποιημένη μαγιά. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 5’ δυνατά. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και αφράτη και βουτυράτη.

Την βάζουμε σε μπωλ. Την σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να σταθεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Την ξεφουσκώνουμε. Την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο 40Χ15 και πασπαλίζουμε γέμιση.

Την κάνουμε ρολό και το στρίβουμε. Φτιάχνουμε και τα άλλα 2 φυτίλια. Τα πλέκουμε. Φυλακίζουμε τις ενώσεις από κάτω, στις άκρες. Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε, καλύτερα μέσα στον φούρνο, να μην ξεραίνεται, για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160ο C για 35’ περίπου, να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με λίγο φυτικό μαγειρικό λίπος να γυαλίζει ή το βουτάμε σε κουβερτούρα.

Βγάζουμε ένα μεγάλο τσουρέκι. 



It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *