ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ; ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ;

Κοκκινίζεις και δεν αποκτάς το χρυσαφένιο μαύρισμα; Τι κάνεις λάθος με τα αντηλιακά;
 
Όλες αγαπάμε το μαύρισμα. Και  πως να  μην   το αγαπάμε! Το μαύρισμα  είναι σχεδόν θαυματουργό μια που καλύπτει ατέλειες, κρύβει κιλάκια και τονίζει υπέροχα τις καλοκαιρινές  ενδυματολογικές μας  επιλογές . Πόσο, όμως, είμαστε διατεθειμένες να βάλουμε την υγεία μας σε κίνδυνο για το πολυπόθητο μαύρισμα;  Πόσο καλά γνωρίζουμε τι αντηλιακό ταιριάζει στην επιδερμίδα μας; Και πως εφαρμόζουμε το αντηλιακό έτσι ώστε και  να πρωσταστευυόμαστε αλλά και να πετυχαίνουμε το πολυπόθητο μαύρισμα…
 

Λάθος 1ο

 

Δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό γιατί θεωρείς πως εμποδίζει το μαύρισμά σου. 
 
Τι πρέπει να γνωρίζεις:

Παρά την ευρύτατα διαδεδομένη παρανόηση, τα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας δεν εμποδίζουν το μαύρισμα, απλώς, φιλτράρουν τις επικίνδυνες ακτίνες, ούτως ώστε να μας προστατεύουν από το κάψιμο. Μάλιστα, το αντηλιακό είναι απαραίτητο, καθώς, όχι μόνο μας προφυλάσσει από τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, βοηθά και στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας!
 
Λάθος 2ο

Χρησιμοποιείς το περσινό σου αντηλιακό.

Τι πρέπει να γνωρίζεις:

Εντάξει, σίγουρα είναι βολικό και πιο οικονομικό να χρησιμοποιήσεις το αντηλιακό που είχες καλά κρυμμένο στην τσάντα θαλάσσης μέσα στη ντουλάπα όλο τον χειμώνα, αλλά πρέπει να ξέρεις πως, σίγουρα, δε θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Είναι σημαντικό το αντηλιακό να ανανεώνεται κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα εάν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη, το περσινό και ταλαιπωρημένο γαλάκτωμα δε θα σου προσφέρει καμία προστασία και δεν θα αποφύγεις το κοκκίνισμα.


Λάθος 3ο

 

Νομίζεις ότι το αντηλιακό αρκεί για να σε καλύψει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 
Τι πρέπει να γνωρίζεις:

Το γεγονός πως έβαλες αντηλιακό πριν πας στην παραλία, ακόμη και αν έχει υψηλό δείκτης προστασίας ή είναι αδιάβροχο, δε σημαίνει πως σε προστατεύει από τον ήλιο για την υπόλοιπη ημέρα. Ακόμη και εάν έχει αεράκι και δε νιώθεις υπερβολική ζέστη, συννεφιά, ή δροσίστηκες κάνοντας μια βουτιά, το αντηλιακό έχει εξασθενημένη δράση μετά από περίπου μιάμιση ώρα, γι’ αυτό είναι απαραίτητες οι συνεχείς επαλείψεις.

Δείτε επίσης: Πώς επιλέγουμε αντηλιακό; Μάθε να διάβαζεις σωστά την ετικέτα!
Συμβουλές για να μην ξεφλουδίσεις από τον ήλιο το καλοκαίρι
Ηλιοθεραπεία, solarium ,self tan. Τελικά τι είναι πιο ασφαλές για μαύρισμα;

Πηγή:Faysbook.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *