Η COCO CHANEL ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΥΛ

Η  Coco Chanel μας μαθαίνει πως να ζούμε με στυλ!
 
 
Η Coco Chanel κληροδότησε το παγκόσμιο χωριό της μόδας με ένα σύστημα αξιών που βρίσκει εφαρμογή μέχρι και στις μέρες μας! Από το 1909, τη μέρα που άνοιξε το πρώτο της κατάστημα με καπέλα στο Παρίσι μέχρι και τη δημιουργία του ομώνυμου οίκου μόδας, η Gabrielle Bonheur «Coco» Chanel κατάφερε να γίνει η πρώτη μεταρυθμίστρια της μόδας! Είναι αυτή που χάραξε τις γραμμές, αυτή που δίδαξε τι σημαίνει στυλ. Αγάπησε την γυναίκα και φρόντισε να την αναδείξει μέσα από την απλότητα και την ομορφιά της ίδιας της φύσης. 
 
Η ίδια δεν προσδιόρισε ποτέ τον εαυτό της ως φεμινίστρια, καθώς αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στο να μιλάει για τη θηλυκότητα παρά για το φεμινισμό. 
Ωστόσο εκείνη ήταν η πρώτη «αναρχική» του χώρου καθώς έκανε τάση την απροκάλυπτη ανυπακοή. Σήμερα μπορεί να ενταχθεί απόλυτα ισάξια ανάμεσα σε καλλιτέχνες όπως οι Diaghilev, Picasso, Stravinsky και Cocteau. Μάλιστα ο Cocteau είχε πει για εκείνη «ήταν κάτι σαν θαύμα, δούλεψε στον κόσμο της μόδας με κανόνες οι οποίοι είχαν αξία μόνο για τους ζωγράφους, τους ποιητές και τους μουσικούς». 
 
Από το στυλ μικρού αγοριού, μέχρι τα κοντά μαλλιά, το μαύρισμα και τις γραβάτες η Coco δεν σταμάτησε ποτέ να ταΐζει το δημιουργικό θηρίο που έκρυβε μέσα της με ανατροπές και όρια που την εκλιπαρούσαν να τα σπάσει. Ευτυχώς για όλες μας το έπραξε.
 
  Μπορούμε να γράψουμε τόμους για όσα μας έμαθε η Coco Chanel αλλά σε αυτό το άρθρο θα περιοριστούμε στα βασικά που μας έμαθε η ιέρεια της μόδας.Πάμε να τα δούμε;
It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *