ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ; ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΚΤIΜΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙΜήπως έχεις πληγωθεί από την σχέση σου; Μάθε πως θα κερδίσεις πάλι την εκτίμηση που σου αξίζει!


Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που παραπονιούνται ότι οι σύντροφοί τους δεν τις εκτιμούν αρκετά. Αισθάνονται ότι τις θεωρούν δεδομένες ή τις έχουν απομυθοποιήσει σε τέτοιο βαθμό που δεν ξυπνούν κάθε πρωί γεμάτοι ευγνωμοσύνη για τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;
 
 Οι άντρες εκτιμούν περισσότερο αυτό που κερδίζουν με κόπο, θεωρούν δεδομένο κάτι που έχουν διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή και δεν συμβιβάζονται αμέσως στην ιδέα ότι θα είναι μόνο με μια γυναίκα στη ζωή τους. Όσο σκληρά κι αν ακούγονται όλα αυτά, οι ειδικοί συμφωνούν ότι υποσυνείδητα οι άντρες θέλουν να αισθάνονται διαρκώς ότι κυνηγούν, ότι προσπαθούν, ότι διεκδικούν κι εμείς σίγουρα τους έχουμε κάνει τα πράγματα τόσο εύκολα που… χάνουν την εκτίμησή τους για την αξία μας. Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, για να κερδίσουμε την εκτίμηση που αξίζουμε διατηρώντας ταυτόχρονα μια υγιή σχέση
 
1.Αφήστε τον να κυνηγήσει! Του ετοιμάζετε το φαγητό, του πλένετε τα ρούχα, φροντίζετε το σπίτι και είστε πάντα διαθέσιμη για.. Προσπαθείτε να είστε τέλειες σε όλα κι εκείνος δεν το εκτιμά καθόλου. Το πιο πιθανό είναι ότι ο σύντροφός σας δεν είναι εγωιστής, είναι απλά ένας συνηθισμένος άντρας που δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να σας φροντίζει όσο εσείς εκείνον. Για εσάς μπορεί να είναι πασιφανές, ο δικός του εγκέφαλος όμως λειτουργεί διαφορετικά.
Όταν του δίνετε κάτι το εκτιμά για λίγη ώρα και όταν συνεχίζετε να του το δίνετε το θεωρεί δεδομένο. Για να τον ξεμπλοκάρετε, ζητήστε ανταλλάγματα –για παράδειγμα στις δουλειές του σπιτιού- και κάντε τον να συνειδητοποιήσει ότι για να έχει κάποια πράγματα έτοιμα, θα πρέπει να τα κυνηγήσει ο ίδιος.
 
2.Σας θεωρεί δεδομένες; Κανένας άντρας δεν σκέφτεται ότι μια μέρα η σύντροφός του θα ανοίξει την πόρτα και θα φύγει. Ακόμα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι πιθανό να μην έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης. Οι άντρες δεν αισθάνονται την ανάγκη να διορθώσουν μια κατάσταση αλλά προτιμούν να την παραβλέψουν ώστε να αποφύγουν τους καυγάδες και τις δυσκολίες. Ο μόνος τρόπος για να αντιληφθεί ότι όσο δεν σας φέρεται όπως σας αξίζει εσείς θα κάνετε ακόμα ένα βήμα προς την πόρτα εξόδου, είναι να σταματήσει να παίρνει όσα θεωρεί δεδομένα. Για αυτό οι άντρες δεν αντιδρούν στη γκρίνια και εμπιστεύονται μόνο όσα τους λέει η εμπειρία τους.
 
3.Θέστε τα όριά σας! Ακόμα κι όταν έχουν βρει τη γυναίκα της ζωής τους, οι άντρες εξακολουθούν να έχουν φαντασιώσεις για άλλες γυναίκες. Βλέπουν ερωτικές ταινίες, φλερτάρουν στα social media, διατηρούν φιλικές σχέσεις με πρώην τους. Όλα αυτά τα κάνουν γιατί θέλουν να φαντασιώνονται ότι μπορούν να έχουν ένα χαρέμι γυναικών για πάντα. Εάν ο σύντροφός σας τα κάνει όλα αυτά και δεν του έχετε πει ότι σας ενοχλεί, τότε δεν του έχετε περάσει το μήνυμα ότι απαιτείτε την αμέριστη προσοχή του. Θέστε αμέσως τα όριά σας πριν πέσει απότομα από τα σύννεφα την ημέρα που θα συνειδητοποιήσει ότι η φαντασία δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
 
4. Δεν θα γίνει πρίγκιπας αν έχει μάθει δίπλα σας να είναι βάτραχος: Στα παραμύθια όλα είναι ιδανικά, όμως στην πραγματικότητα ο σύντροφός σας δεν θα γίνει ο τέλειος άντρας με ένα φιλί. Από την αρχή πρέπει να του δείξετε τι θέλετε από μια σχέση, τι περιμένετε από εκείνον και ποια είναι τα πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένη. Αν μάθει να μην σας διεκδικεί και να μην προσπαθεί για τη σχέση σας δύσκολα θα αλλάξει.
 
Πηγή:Γυναίκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *