ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ;

cape_sounio-1

Που θα πάμε για να απολαύσουμε την αυγουστιάτικη Πανσέληνο;

Με περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς και αναρίθμητες εκδηλώσεις θα απολαύσουμε τη φετινή αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που θα είναι ανοιχτά για τη γιορτή με τίτλο «Στο Φως του Φεγγαριού».

Το Σάββατο 29/08 συναυλίες, προβολές ταινιών, θέατρο σκιών και άλλα θεατρικά δρώμενα, εικαστικές εκθέσεις, ξεναγήσεις ακόμη και αστροφυσική παρατήρηση πανσελήνου θα περιλαμβάνονται μεταξύ των εκδηλώσεων.

images.watchit.gr

Πιο αναλυτικά οι χώροι που θα είναι ανοικτοί ως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο είναι:

Αττική

Tο Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει με tango argentinο. Στον προαύλιο χώρο χορογραφίες tango θα παρουσιάσουν διεθνείς καλλιτέχνες και στη συνέχεια κοινό και επισκέπτες καλούνται να χορέψουν στους ρυθμούς του tango, με μουσική από την ορχήστρα του Μάριου Στρόφαλη. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος από τις οκτώ το βράδυ θα είναι ελεύθερη.
Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: «Ιστορίες της Σελήνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο». Οι επισκέπτες θα μυηθούν στις άγνωστες ιστορίες και στη νυχτερινή γοητεία των αρχαίων έργων. Ωράριο λειτουργίας 20:00 έως 24:00.

Σούνιο: Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι προσβάσιμος στο κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα.

Νομισματικό Μουσείο: Βραδιά τζαζ και σουίνγκ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου με την η Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη. Μουσικές από τον κινηματογράφο θα ερμηνεύσουν στο μικρό θέατρο έξω από τον Κεραμεικό το σύνολο, Μουσικά Εικονογραφημένα. Στην Ελευσίνα (Σαβίνα Γιαννάτου), στη Βραυρώνα (βραδιά τζαζ με τον Δημήτρη Βασιλάκη) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.
Δεκάδες εκδηλώσεις θα γίνουν τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου σε όλη τη χώρα, με τη συνεργασία τοπικών αρχών και φορέων.

Στο Κάστρο της Καλαμάτας προβολή της ταινίας του Φελίνι, «Στο φως του φεγγαριού», στην Αμφίπολη, συναυλία Θάνου Μικρούτσικου με Γιάννη Κότσιρα και Αφροδίτη Μάνου, στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου θα παρουσιαστεί το μιούζικαλ, «Μελωδία της Ευτυχίας», Δημήτρης Παπαδημητρίου και Φωτεινή Δάρρα στο Αγρίνιο – θέατρο Στράτου, Παντελής Θαλασσινός στον αρχαιολογικό χώρο Προέρνας – Δομοκός και πολλές άλλες.