ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΧΕΣΗ: ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ

1 eleutheri sxesi

Ελεύθερη σχέση: Τα πλεονεκτήματά της.

Οι ελεύθερες σχέσεις δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε συχνά δεν μας συμβαίνει να φανταζόμαστε ότι έχουμε κανονική σχέση και στην πορεία να μας βγει ελεύθερη; Κι αν νομίζεις ότι μόνο οι άντρες επιθυμούν ελεύθερη σχέση απατάσαι. Ζούμε στα 10’s και όλο και περισσότερες γυναίκες απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματά της. Αν με κάθε άντρα που γνωρίζεις ονειρεύεσαι γάμους και κουτσούβελα από το πρώτο δεκάλεπτο της γνωριμίας και τρως τα μούτρα σου, μήπως ήρθε η ώρα να ζήσεις μια ελεύθερη σχέση κι έτσι να δεις με άλλο μάτι τις δεσμεύσεις;

Δεν κουράστηκες να προσπαθείς συνέχεια να το πας για σχέση ακόμα και με άντρες που το πράγμα φωνάζει ότι δεν είναι κατάλληλοι;  Απενοχοποιήσου! Μπορείς ν ζήσεις υπέροχες σεξουαλικές στιγμές με τον  super sexy γυναικοκατακτητή  μπάρμαν  χωρίς να τον γνωρίσεις στη μαμά σου και να σπας το κεφάλι σου πως θα τον μεταλλάξεις να είναι πιστός και να βρει πρωινή δουλειά.   Δεν είναι όμορφο να περνάς καλά χωρίς να αγχώνεσαι για το αύριο;

Το γνωστό story: γνώρισες έναν τύπο σ’ένα μπαρ, βγήκατε 1-2 φορές, περάσατε καλά κι εκεί στο τρίτο ραντεβού που εσύ περιμένεις το μονόπετρο (έστω ένα μικρό) σου ξεφουρνίζει ότι θέλει ελεύθερη σχέση. Αν δεν είσαι μυημένη στις ελεύθερες σχέσεις παθαίνεις 8 εγκεφαλικά, , ακούς καψουροτράγουδα κι αρχίζεις να αναρωτιέσαι:

«Μήπως δεν του αρέσω αρκετά;»

«τί εννοεί με το ελεύθερη σχέση;»

« Δηλαδή θα πηγαίνει και μ’άλλες;»

Κατ’αρχή χαλάρωσε, δεν είναι δα κι ο έρωτας της ζωή σου, τώρα τον γνώρισες. Σήκω απ’ τα πατώματα . Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Για να δούμε τί εννοεί κάποιος όταν λέει  «ελεύθερη σχέση»

1# Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, ζήλιες, απαιτήσεις ή έλεγχος. Όχι δεν μπορείς να τον παίρνεις τηλ και να τον ανακρίνεις που είναι και όχι δεν θα τρώτε κάθε Κυριακή με τους γονείς σου και προς θεού μην τον αρχίσεις σε συζητήσεις για το μέλλον και για παιδιά.

2# Κάθε ερωτικός σύντροφος είναι ελεύθερος  (από κει βγαίνει και το ελεύθερη σχέση) να φλερτάρει κι ακόμα και να κάνει σεξ με άλλους ανθρώπους χωρίς τύψεις και χωρίς να νιώθει ότι κάνει κάτι «παράνομο». Τα «ποια είναι πες μου να την ξεμαλλιάσω» δεν έχουν χώρο σε αυτήν την σχέση.

3# Υπερτερεί η επιθυμία για σαρκική επαφή από την συναισθηματική. Με λίγα λόγια αν περιμένεις να σου πει το «σ’αγαπώ» θα περιμένεις μάταια.

4#Είναι μια σχέση χωρίς μέλλον- μην μπεις στην παγίδα του «ποτέ δεν ξέρεις». Σ’αυτή τη σχέση ζεις το τώρα χωρίς να σκέπτεσαι το αύριο.

Πριν φρικάρεις και πάρεις κλαίγοντας τον πρώην σου να του πεις «σ’αγαπώ», δες πρώτα τα πλεονεκτήματα της ελεύθερης σχέσης. Μπορεί να σου προσφέρει πολλά αρκεί να ξέρεις τι να περιμένεις.  Σου παραθέτουμε όλα τα πλεονεκτήματα:

  • 1/ Επιτέλους μπορείς να είσαι χαλαρή σε μία σχέση. Δεν ζεις με το φόβο του χωρισμού ή με το φόβο ότι εκείνος θα φύγει από κοντά σου γιατί ξέρεις εξαρχής ότι δεν σου ανήκει και είσαι προετοιμασμένη ότι κάποια στιγμή αυτή η σχέση θα τελειώσει χωρίς δάκρυα και δράματα.
  • 2/ Ζεις ελεύθερα τη ζωή σου βγαίνεις με τις παρέες σου χωρίς να ανησυχείς ότι εκείνος μπορεί να θυμώσει ή να παρεξηγηθεί. Δεν είσαι υποχρεωμένη να δώσεις αναφορά για τίποτα. Αξίζει να το δοκιμάσεις.
  • 3/ Δεν έχεις κλάματα, υστερίες ή ανησυχία αν κάνει να σου τηλεφωνήσει ή να σε δει μια βδομάδα. Ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα βρεθείτε επειδή το θέλετε και οι δύο, χωρίς να υπάρχει καμία υποχρέωση.
  • 4/ Φλερτάρεις και βγαίνει ανενόχλητα με όποιον θέλεις χωρίς τύψεις. Κι επειδή  κατά βάθος είσαι αθεράπευτα «σχεσού» ψάχνεις χωρίς άγχος την επόμενη σχέση σου.
  • 5/ Δεν βλέπεις την άσχημη πλευρά του άλλου, γιατί συναντιέστε μόνο για να περάσετε καλά. Τέρμα οι καβγάδες και οι γκρίνιες! Δεν χρειάζεται να τον αλλάξεις (άσε που έναν άντρα τον αλλάζεις μόνο όταν φοράει πάνες).
  • 6/ Το σεξ δεν γίνεται ποτέ ρουτίνα γιατί συναντιέστε όταν έχετε διάθεση και όχι ε τη συχνότητα  μιας μόνιμης σταθερής σχέσης.  Τέλος στις δικαιολογίες του τύπου «έχω πονοκέφαλο»
  • 7/ Η σχέση αυτή σου δίνει επιβεβαίωση και αυτοπεποίθηση: είσαι η θεά του σεξ, για ποιον άλλο λόγο θα ήθελε τόσο συχνά σεξ μαζί σου;

Δείτε επίσης: Στο παίζει δύσκολος; Κάντον να σε κυνηγήσει.

Σε βλέπει σοβαρά; Το ζώδιο του σου έχει την απάντηση.

Staxtopouta