ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΣ ΠΟΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΝ;

meneg04

Μη καθυστερείς εξετάσου για τον Καρκίνο του Στήθος η πρόληψη σώζει ζωές!

O Οκτώβρης είναι ο μήνας που εμείς οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να εξεταζόμαστε για τον καρκίνο του μαστού .

Ο Δούκας Χατζηδούκας σχεδιάζει εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια ένα υπέροχο βραχιόλι, εμπνευσμένο από τη ροζ κορδέλα, παγκόσμιο σύμβολο για την υγεία του στήθους, στηρίζοντας την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estée Lauder. Για τρίτη χρονιά η Ελένη Μενεγάκη είναι η πρέσβειρα της εκστρατείας.

Το βραχιόλι της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού του DUKAS διατίθεται από όλα τα σημεία πώλησης Estée Lauder και σε επιλεγμένα φαρμακεία από τη μάρκα Darphin. Η διανομή του ξεκινά στο τέλος του Σεπτεμβρίου, η τιμή του είναι 10 ευρώ και τα έσοδα υποστηρίζουν το έργο του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Όμως ποια είναι εκείνα τα σημάδια που πρέπει να μας ενεργοποιήσουν;

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να εμφανιστεί τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, όμως είναι φυσικά συχνότερος στο γυναικείο πληθυσμό.

Οι εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας και η έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού έχουν συμβάλει καταλυτικά ώστε η θεραπεία αυτής της μορφής καρκίνου να είναι σήμερα πιο αποτελεσματική. Οι δείκτες επιβίωσης έχουν αυξηθεί, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώνεται σταθερά χρόνο με το χρόνο, κυρίως χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό, την εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε ασθενή αλλά και τη βαθύτερη κατανόηση της ίδιας της νόσου.
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, οι βασικές ενδείξεις που πρέπει να αναζητήσει μια γυναίκα είναι οι εξής:

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone