ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ LIKE ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ;

12646965_823968774379708_84792896466979774_n

 Γιατί τελικά σου κάνει κάποιος like; Μήπως σε γουστάρει;

Λίγα πράγματα σε γεμίζουν σε αυτήν τη ζωή όσο ένα like που παίρνεις στο facebook για κάποιο post σου. Δεν κάνω πλάκα. Bαθιά μέσα μας, αισθανόμαστε πολύ ωραία όταν «μαζεύουμε» κάποια like. Υπάρχουν και επιστημονικά στοιχεία: μελέτες έχουν δείξει πως όχι μόνο απελευθερώνεται ντοπαμίνη όταν δημοσιεύουμε κάτι στα social media, αλλά επιπλέον πως η περιοχή του εγκεφάλου, που είναι γνωστή ως επικλινής πυρήνας, αντιδρά στα post, όπως ακριβώς κάνει με διασκεδαστικά πράγματα όπως το σεξ, το φαγητό και τα χρήματα. Αυτός ο συνδυασμός συνθετικής κοινωνικής αλληλεπίδρασης, μιας σαθρής αίσθησης ότι κάτι καταφέραμε και η ψευδαίσθηση της δημοτικότητας, μας δημιουργεί ένα κάπως οικτρό «ανέβασμα» -κάτι σαν την εξάρτηση περίπου- που μας αφήνει να κυνηγάμε με πάθος την επόμενη ψηφιακή επιβράβευση.

Το λυπηρό βέβαια, σε όλο αυτό, είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα like είναι ψεύτικα. Ενώ εσύ λοιπόν συγχαίρεις τον εαυτό σου επειδή έπιασες διψήφιο αριθμό like για την τελευταία σου φωτογραφία προφίλ, κάποιος άλλος κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του, χασκογελώντας με τους λόγους που τον οδήγησαν να σου δώσει το περίφημο παράσημο του μικρού μπλε χεριού με το σηκωμένο δάχτυλο. Με εξαίρεση την μάνα σου, ελάχιστοι άνθρωποι θα σου κάνουν like επειδή σε πάνε πραγματικά. Άσε που υπάρχουν και άνθρωποι που σου κάνουν like επειδή σε μισούν. ΄Ελα, μην κάνεις έτσι. Κι εσύ το κάνεις.

Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους που ο κόσμος, εκεί έξω, σου κάνει like :

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone