ΧΤΕΝΙΣΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΑΛΟΥΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

 

staxtopoutalousimo

Χτενίσματα που μπορούν να δείξουν καλύτερα σε άλουστα μαλλιά!

Δεν προλαβαίνεις να λούσεις κάθε μέρα τα μαλλιά σου; Κάθε πότε πρέπει να τα λούζεις;

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι αν ελαττώσετε τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείτε σαμπουάν στα μαλλιά σας , τόσο καλύτερη θα είναι η συνολική τους υγεία και εμφάνιση.Άλλοι, πάλι, λένε ότι για να νιώθουν όμορφα πρέπει να λούζουν τα μαλλιά τους ακόμα και κάθε μέρα.

Σύμφωνα με την δερματολόγο δρ Stephanie Gardner από την Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου Emory στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει μία σωστή απάντηση στο ερώτημα «κάθε πότε πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου». Αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να αποφασίσετε τι είναι το καλύτερο για εσάς.
Πώς λειτουργεί το σαμπουάν: Τα μαλλιά παράγουν φυσικό έλαιο που ονομάζεται σμήγμα και τα σαμπουάν είναι γαλακτωματοποιητές που εγκλωβίζουν την υπερβολική λιπαρότητα, τη βρωμιά και τα υπολείμματα από άλλα προϊόντα. Αλλά τα έλαια δεν πρέπει να λείπουν τελείως από το τριχωτό της κεφαλής. Παρέχουν προστασία και ενυδατώνουν την επιδερμίδα και τις τρίχες.
Ποιοι πρέπει να λούζονται καθημερινά: Μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων πρέπει να λούζεται καθημερινά, όπως τα άτομα με πολύ λεπτή τρίχα, όσοι ασκούνται πολύ (και άρα ιδρώνουν), ή όσοι κατοικούν σε μέρος με μεγάλη υγρασία. Επίσης, αν έχετε λιπαρό δέρμα στο κεφάλι, τότε χρειάζεστε καθημερινό πλύσιμο. Μερικές φορές, οι άνθρωποι νομίζουν ότι έχουν ξηρό δέρμα, επειδή απλά έχουν πιτυρίδα, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, το πιο συχνό λούσιμο είναι επίσης χρήσιμο.
Ποια είναι η μέση συχνότητα λουσίματος: Ακόμα και 3 ημέρες να περάσουν χωρίς να λουστείτε δεν υπάρχει πρόβλημα για τα μαλλιά σας. Αν τα μαλλιά σας είναι στυλιζαρισμένα και ακολουθείτε και θεραπεία με κερατίνη, ή αν πρέπει να χρησιμοποιείτε πιστολάκι για να τα χτενίσετε, τότε κάποιες φορές μπορείτε να αφήσετε και 1 εβδομάδα να περάσει χωρίς να λουστείτε, για να μην ασκήσετε μεγαλύτερη πίεση στα μαλλιά σας.Το ιδανικό για την φυσική ποιότητα της τρίχας είναι να τα λούζουμε 3 φορές την εβδομάδα και σ΄αυτό συμφωνούν και οι περισσότεροι ιδικοί και επιστήμονες.

Για τις μέρες λοιπόν που δεν θέλετε να λουστείτε σας έχουμε  τα  χτενίσματα που θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται άψογα στυλιζαρισμένα, μοδάτα και  ασυναγώνιστα…

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone