5 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

5 Βιβλία για να κάνεις δώρο αυτά τα Χριστούγεννα!

Θέλεις να κάνεις ένα δώρο αυτά τα Χριστούγεννα στις φίλες σου και στους δικούς σου ανθρώπους ; Τι λες για ένα βιβλίο ;

Η καλύτερα παρέα είναι ένα  καλό βιβλίο!Μερικές γραμμές και έχεις φύγει από όσα μπορούν να  σε βασανίζουν. Σκέψεις , άγχος, καθημερινότητα, πεζότητα, κακή τηλεόραση, υποχρεώσεις όλα αυτόματα μπαίνουν στο συρτάρι και εσύ ελεύθερη από όλα όσα…  αφήνεσαι στα χέρια του ταξιδευτή σου.

Η  Staxtopouta  σας έχει μια λίστα με τα 5 καλύτερα βιβλία για το 2016  που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στο πρώτο μισό του 2016. Τι λέτε πάμε να τα δούμε

‘Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ’, ΕLENA FERRANTE

Χωρίς καμία αμφιβολία αυτό είναι το πιο πολυακουσμένο βιβλίο στη χώρα μας φέτος. ‘Η Υπέροχη Φίλη Μου‘ (‘My Brilliant Friend‘, 2011) της Ιταλίδας Elena Ferrante, μιας συγγραφέως που γράφει με ψευδώνυμο και κανείς δεν ξέρει ποια είναι στην πραγματικότητα, είναι το βιβλίο που ξεκινά την Τετραλογία της Νάπολης και μαζί της την κουβέντα για τη μορφή του σύγχρονου μυθιστορήματος.

Η Φερράντε αφηγείται την ιστορία 2 γυναικών, της Λίλα και της Έλενας, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’50 και φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας. Πυλώνας της ‘Υπέροχης Φίλης Μου’ είναι η coming-of-age φιλία τους, αυτών των 2 κοριτσιών που γίνονται έφηβες, με φόντο τη βία και την ωμότητα της Νάπολης. Γύρω από αυτό η συγγραφέας πλέκει, σε απλή γλώσσα, χωρίς περιττό μπλα μπλα και με τις εξαιρετικές της ικανότητες στο storytelling, μια βαθιά προσωπική ιστορία για τη γυναίκα, τη φτώχια, τα όνειρα, την ταξική πάλη, τον ανταγωνισμό. Κάνει τον αναγνώστη να δει τον εαυτό του και τα συναισθήματα του στα πρόσωπα των 2 πρωταγωνιστριών, αλλά και στα πρόσωπα του καστ των εξαιρετικών περιφερειακών χαρακτήρων που συστήνει η συγγραφέας σε όλη του τη διάρκεια. Γράφει, πολλοί λένε, τη μοντέρνα saga όπως κανείς άλλος.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone