ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΑΠΩΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ SANTA CLAUS

Ταξίδι στην Λαπωνία στο χωρίο του Santa  Claus  για τα Χριστούγεννα!(Video)
Τα Χριστούγεννα  προ των πυλών!  Μια διάθεση να ταξιδέψεις, μια διάθεση να ζήσεις το παραμύθι, να πας σε χώρες που μόνο από τα βιβλία και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς έχεις δει , να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να γίνεις πάλι παιδί. Το που να πας είναι το ένα θέμα, το άλλο θέμα είναι πόσα χρήματα θα δώσεις για κάτι τέτοιο! Στο θέμα που θα πας η Staxtopouta σου έχει βρει τον πιο υπέροχο προορισμό για να ζήσεις  μαγικά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Λαπωνία στο χωριό του Αή Βασίλη. Μια εμπειρία μοναδική, είναι το ταξίδι στα σύνορα με το πουθενά, στη χώρα του Ήλιου του Μεσονυκτίου, των Εσκιμώων Sami, του Βόρειου Σέλλας και του Αη Βασίλη….

Το χωριό του Άη Βασίλη είναι ένα θεματικό πάρκο – με κεντρικό θέμα, φυσικά, τον Aγιο Bασίλη- η ατμόσφαιρα είναι μαγική. Mπορείτε να επισκεφθείτε τον Aγιο Bασίλη (έχει ώρες γραφείου!) ή, αν δεν προλαβαίνετε, να του αφήσετε ένα γράμμα με τις επιθυμίες σας στα ταχυδρομείο.

Tο Πάρκο βρίσκεται 8 χλμ. βόρεια του Pοβανιέμι και είναι πολύ εύκολο να φτάσετε εκεί με το λεωφορείο νούμερο 8. Aυτήν την περίοδο είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 10 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα. To εισιτήριο στοιχίζει 23 ευρώ για τα παιδιά και 28 ευρώ για τους ενήλικες, και ισχύει για 2 συνεχόμενες μέρες.

Είναι σχεδόν απίθανο να φύγετε χωρίς να φάτε καπνιστή μπριζόλα από τάρανδο με σάλτσα από βλαστάρι έλατου. Εξαιρετικό είναι κι ένα ντόπιο τυρί με μούρα. Τα φαγητά συνοδεύονται από μη αλκοολούχο μπύρα. Για επιδόρπιο προσφέρεται παγωτό με αγριοκέρασο και γλυκό από μπλούμπερις.

 

Ο χειμώνας αρχίζει τον Οκτώβριο, όταν φθάνουν οι πιο ενθουσιώδεις σκιέρ για το πρώτο χιόνι. Κατόπιν, πολύ σύντομα έρχονται και οι βαριές χιονοπτώσεις του χειμώνα και μαζί τους εμφανίζονται τα snowmobiles, τα έλκηθρα σκύλων και τα έλκηθρα που σέρνουν τάρανδοι και εκτελούν διαδρομές. Τα θέρετρα σκι γεμίζουν με επισκέπτες, που δοκιμάζουν σλάλομ , cross-country σκι, ή βόλτες με snowmobiles.

 

Η Λαπωνία σαν πραγματική «βασίλισσα του χιονιού» αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με το μεγαλείο του τόπου, της ιστορίας και των ανθρώπων της, ειδικά το χειμώνα που το απόλυτο λευκό του πάγου φωτίζει ο Ήλιος του Μεσονυχτίου. Οι νύχτες είναι μακριές, οι ώρες του ήλιου λίγες. Πάμε να δούμε 2 Video που θα μας βάλουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και θα μας ταξιδέψουν!

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone