ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ

Ποια τα θετικά και αρνητικά του κάθε ζωδίου; Οι δύο όψεις του νομίσματος που λέγεται εαυτός.

Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου;

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ένα ολόκληρο σύμπαν στεγάζεται στην κάθε ύπαρξη και ο πιο δύσκολος δρόμος είναι αυτός που λέγεται αυτογνωσία, αφού όλα τελικά στο τέλος αποδεικνύουν πως τον εαυτό μας δεν θα τον μάθουμε ποτέ. Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος, όπως επίσης και κανείς δεν είναι μόνο «καλός» ή «κακός». Είμαστε ένα νόμισμα με δύο όψεις, και ανάλογα τη στιγμή, την εποχή, ανάλογα με τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας εκφράζουμε είτε τη θετική μας πλευρά, είτε την αρνητική. Όσο πιο μακριά βρισκόμαστε από το κέντρο του εαυτού μας, τόσο πιο εύκολα εκφράζουμε τα αρνητικά μας στοιχεία και τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει μέσα από άμυνα, προκειμένου να μπορέσουμε να προφυλαχθούμε. Όσο πιο συμφιλιωμένοι είμαστε με τον εαυτό μας, όσο περισσότερες επιθυμίες έχουμε λυτρώσει, όσο ο δείκτης της αυτοεκτίμησής μας κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, τόσο πιο εύκολα εκφράζουμε τον καλό μας εαυτό, αφού, μέσα από την ανάγκη της χαράς και της καλοσύνης, θέλουμε να λειτουργούμε απέναντι στους ανθρώπους και στη ζωή γενικότερα.

Το ζώδιο εύκολα μπορεί να μας δώσει αρκετές πληροφορίες, όσον αφορά αυτές τις δύο διαφορετικές πλευρές μας. Η θέση του Ήλιου μας δείχνει τον κύριο τρόπο έκφρασης του χαρακτήρα μας, και κατά συνέπεια τις επιλογές που θα κάνουμε στη ζωή μας:

ΚΡΙΟΣ

Το πρώτο που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ως θετικό χαρακτηριστικού του Κριού είναι η αφέλεια και η παιδικότητά του. Ο τρόπος που χαίρεται να ελίσσεται στη ζωή, αφού έχει μια μοναδική ικανότητα να ρουφάει την κάθε στιγμή, να δράττει την κάθε ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί στο δρόμο του. Να δίνει από τον εαυτό του, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα, αφού η χαρά λειτουργεί σαν αυτοσκοπός, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τους άλλους. Έλκεται από τη φωτεινή πλευρά της ζωής και αυτό αντανακλάται μέσα από το πρόσωπό του και τα χρώματα στα ρούχα του. Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, η ευκολία να δημιουργεί ρήξεις στο περιβάλλον του, και βέβαια ο παρορμητισμός του είναι αυτά που θα του χρεώναμε ως μειονεκτήματα, μέσα από τα οποία δυσχεραίνει πολύ τις σχέσεις του με τους άλλους. Το ισχυρό του «εγώ» στο τέλος αποδεικνύεται να λειτουργεί πάνω απ’ όλα, ακόμα και από τα συναισθήματά του. Χειριστικός, με ισχυρές τάσεις ελέγχου, και το πιο δύσκολο ακόμα, -για τους άλλους κυρίως- η δυσκολία να ακούει, αφού δεν έχει την καλύτερη σχέση με την αλήθεια. Ξεροκέφαλος και απόλυτος, μέσα από την πεποίθησή του ότι κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα από εκείνον. Μόνο εάν τον αντιμετωπίσεις σαν ένα μικρό παιδί, μόνο σε αυτή την περίπτωση τα θετικά του χαρακτήρα του θα υπερισχύσουν έναντι των αρνητικών.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone