ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ RED VELVET ΚΕΙΚ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Το  κάνε μόνη σου καλύτερο γλυκό για του Αγίου Βαλεντίνου: Red Velvet Kέικ

Το φαντασμαγορικό Red Velvet Kέικ αποτελείται από ζύμη κέικ που ετοιμάζεται και ψήνεται σε τρία μέρη κι ένα πλούσιο και πεντανόστιμο γλάσο τυριού που προσθέτει υφή και νοστιμιά.

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ:

  • ½ φλ. ή 113 γρ. βούτυρο αγελάδας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1,5 φλ. ή 300 γρ. ζάχαρη (προτιμώ ακατέργαστη)
  • 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • φλοιός από ένα λεμόνι (ακέρωτο)
  • φλοιός από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 2 κ.γλ. κακάο
  • 2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 2,5 φλ. ή 320 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φλ. ή 240 ml γάλα πλήρες + 3 κ.σ. λευκό ξύδι (αντί για 1 φλ. buttermilk που ζητά η συνταγή)
  • μικρά κόκκινα ζαχαρωτά ή κόκκινη τρούφα (για διακόσμηση)

 

Για το γλάσο τυριού (cream cheese frosting):

  • 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia ή mascarpone)
  • 2 φλ. άχνη ζάχαρη
  • ½ φλ. ή 113 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κάψουλα ή φακελάκι βανίλιας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζω την κρέμα τυριού χτυπώντας το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και το βούτυρο.
  2. Παράλληλα σε άλλο δοχείο (με το μίξερ χειρός) χτυπώ την κρέμα γάλακτος με την βανίλια να γίνει σφιχτή σαντιγί και κατόπιν την προσθέτω στο μείγμα του τυριού για να ομογενοποιηθεί. Κρατάω το γλάσο τυριού στο ψυγείο μέχρι να το χρειασθώ.
  3. Ετοιμάζω το κέικ χτυπώντας αρχικά το βούτυρο με την ζάχαρη ωσότου αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύω το χρώμα ζαχαροπλαστικής με το κακάο να δημιουργηθεί μία πάστα την οποία προσθέτω στο μείγμα του βουτύρου.
  5. Περνάω από το κόσκινο το αλεύρι, το αλάτι και την σόδα. Σε δύο δόσεις κι εναλλάξ ρίχνω το μείγμα του αλευριού και του γάλακτος με το ξύδι (δηλ. του buttermilk) στο μείγμα του βουτύρου.
  6. Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, μοιράζω ισομερώς την ζύμη του κέικ σε τρία ταψάκια της μίας χρήσης (που δεν χρειάζονται βουτύρωμα κι αλεύρωμα) ή σε τρία τσέρκια (βουτυρωμένα κι αλευρωμένα) διαμέτρου 24 εκ. και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C (αντίσταση) για 20’. Αφήνω τα κέικ να κρυώσουν καλά προτού τα χρησιμοποιήσω.
  7. Σε μια ψηλή πιατέλα τοποθετώ το πρώτο κέικ και το καλύπτω με γλάσο τυριού με την βοήθεια μίας σπάτουλας. Τοποθετώ από πάνω το δεύτερο κέικ το οποίο επίσης καλύπτω με γλάσο τυριού. Τέλος αφού τοποθετήσω και το τρίτο κέικ πιέζω να κολλήσουν καλά τα τρια επίπεδα και να βγει το παραπανίσιο γλάσο από τα πλάγια. Κατόπιν καλύπτω με το γλάσο τυριού την επιφάνεια αλλά και την περιφέρεια του κέικ. Πασπαλίζω την επιφάνεια του red velvet κέικ με κόκκινη τρούφα.
  8. Τα red velvet κέικ είναι έτοιμο! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν το ετοιμάσετε θα σας ενθουσιάσει στην όψη αλλά και στην γεύση! Δοκιμάστε το!

Δείτε επίσης: Ένας σοκολατένιος πειρασμός από τον Άκη Πετρεντζίκη !

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone