Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΟΥ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΝΤΖΗΚΗΣ

Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό καραμέλα με καραμέλα μπισκότο του Άκη Πετρεντζήκη 

350 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά

2 συσκευασίες καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα  (κρύα από το ψυγείο)

400 γρ. μπισκότα με γέμιση (36 τμχ.)

150 γρ. φιστίκια αλατισμένα (75 γρ. + 75 γρ.)

Για το σερβίρισμα

λιωμένη σοκολάτα

έξτρα φιστίκια αλατισμένα

Εκτέλεση για το καραμελωμένα  ζαχαρούχο γάλα :Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. (Μπορούμε να το βάλουμε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα)Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό).Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.Καλό θα είναι να ετοιμάσουμε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσουμε εκτός ψυγείου για την ερχόμενη φορά!!!

Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του γάλατος.

Συνέχεια με την εκτέλεση της συνταγής μας

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ένα κουτί κρύο καραμελωμένο γάλα.

Χτυπάμε για 5-6 λεπτά με ένα μίξερ χειρός με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει μορφή γιαουρτιού. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και στρώνουμε 16 γεμιστά μπισκότα στη βάση.

Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε να πάει παντού.

Πάνω από την κρέμα με ένα 1 κ.γ. απλώνουμε διάσπαρτες κουταλιές από το 2ο καραμελωμένο γάλα.

Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια και από πάνω συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τέλος τοποθετούμε και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει καλά.

Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και έξτρα φιστίκια.

Δείτε επίσης: Μπακαλιάρος σκορδαλιά  από την αγαπημένη μας Αργυρώ !

 

 

Πηγή

 

 

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone