ΚΑΝΕ ΤΕΛΕΙΕΣ ΜΠΟΥΚΛΕΣ ΜΕ ΨΑΛΙΔΙ ΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ (video)

Θέλεις τέλειες μπούκλες με ψαλίδι; Δες πως θα τις πετύχεις πανεύκολα (Video)

Προφανώς, και δεν χρειάζεσαι κάποια ειδική εκπαίδευση για να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλίδι μαλλιών. Για να κάνεις μπούκλες στα μαλλιά σου, αρκεί να τυλίξεις μικρές τούφες γύρω από τον (ζεστό) κύλινδρο του ψαλιδιού και να τα αφήσεις!

Βεβαίως, οφείλεις να δώσεις προσοχή στη διάρκεια που κρατάς μια τούφα στο ψαλίδι – δεν θες να κάψεις τα μαλλιά σου!-, αλλά και στη διάμετρο του κυλίνδρου που πρέπει να έχει το ψαλίδι σου – όσο πιο πλούσια τα μαλλιά, τόσο πιο μεγάλη η διάσταση του κυλίνδρου, αλλά φρόντισε να συμβουλευτείς και τον πωλητή ή τον κομμωτή σου για το μέγεθος που σε εξυπηρετεί.

Στο video που ακολουθεί θα δεις πως μπορείς να αξιοποιήσεις το ψαλίδι σου για να κάνεις κάθετες ή οριζόντιες μπούκλες. Στην πρώτη περίπτωση οι μπούκλες είναι πιο χαλαρές, στη δεύτερη πιο έντονες (βαριές, μεγάλες).

Βήματα για κάθετες μπούκλες:

1)  Βούρτσισε καλά τα μαλλιά σου, 2- Χώρισέ τα με clips, 3- Πιάσε μια τούφα περίπου 2,50 εκατοστά και τύλιξε τη γύρω από το κύλινδρο, μακριά από το πρόσωπό σου, κρατώντας το ψαλίδι κάθετα, 4- Επανέλαβε στα υπόλοιπα μαλλιά, 5- Χτένισε με τα δάχτυλά σου τις μπούκλες για να χαλαρώσουν.

2)Βήματα για οριζόντιες μπούκλες: Ακολουθείς τα ίδια βήματα με προηγουμένως με τη διαφορά ότι όταν τυλίγεις τις τούφες των μαλλιών σου κρατάς το ψαλίδι οριζόντια και στο τέλος δεν χτενίζεις με τα δάχτυλα, απλά «τσακάλωσέ» τες λίγο με τα χέρια σου για να αποκτήσουν περισσότερο όγκο!