ΚΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ


Κοτόπουλο Parmigiana (παρμεζάνα)

Όσοι αγαπάτε το κοτόπουλο και λατρεύετε τα τυριά με αυτή τη συνταγή της Staxtopouta  θα γίνεται οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. Είναι εύκολη και γρήγορη,συνδυάζει και τις δύο αυτές γεύσεις αρμονικά επιτείνοντας την απόλαυση. Θυμίζει φαγητό  καλό εστιατορίου αλλά και φαγητό μαμάς! Είναι εύκολο να το φτιάξετε και η συνταγή εγγυάται σίγουρη επιτυχία. Με αυτό το φαγητό θα κλέψετε  στάνταρ τις εντυπώσεις χωρίς να κοπιάσετε πολύ φίλες μου.  Η συνταγή είναι για 4 άτομα. Να δούμε τώρα τα υλικά μας….
ΥΛΙΚΑ:
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα (σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια έτοιμη ή σπιτική)
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
Ανοίγουμε τα στήθη του κοτόπουλου, τα τοποθετούμε μεταξύ δύο φύλλων πλαστικής μεμβράνης και τα χτυπάμε ελαφρά να πλατύνουν.
Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια μέσα από την τριμμένη φρυγανιά. Λαδώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο ταψί και τοποθετήστε σε αυτό το παναρισμένο κοτόπουλο. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και περιχύστε τα κοτόπουλα με τη σάλτσα μαρινάρα. Πασπαλίστε με τα τυριά (μοτσαρέλα και παρμεζάνα) την σάλτα και επανατοποθετήστε το ταψί στο φούρνο. Ψήστε στο φούρνο για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν αρκετά τα τυριά και να δημιουργηθεί κρούστα. Σερβίρετε με ζυμαρικά ή ακόμα και πατάτες τηγανιτές. Καλή Όρεξη!

Πηγή:xs-recipes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *