ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΕ ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ!


Τα ζώδια σε τι δίνουν προτεραιότητα όταν είναι  ζήτημα καρδιάς;

Όλα καλά, εωσότου κάποια στιγμή αρχίζουν να διαφαίνονται κάποια «σύννεφα» στον ορίζοντα της κοινής μας ζωής με το έτερόν μας ήμισυ. Τι γίνεται τότε; Πως αντιδρούμε; Ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να τα αντιμετωπίσουμε; Μήπως αρκεί απλώς να δείξουμε λίγη κατανόηση στα θέλω του άλλου και κάποιες μικρές υποχωρήσεις ίσως να φανούν σωτήριες; Τι κάνει όμως και ο άλλος για μας; Πράττει ανάλογα σε παρόμοιες περιπτώσεις; Σίγουρα, η ζωή δεν είναι μόνο έρωτας, αγκαλιές και φιλιά. Υπήρχε ήδη μια ζωή και πριν τη σχέση μας, με τους δικούς της ρυθμούς και ανάγκες, έως τη στιγμή που μπήκαν και νέοι παράμετροι, ευχάριστοι μεν, αλλά που θα φέρουν μια σχετική ανακατάταξη σ’ αυτά που ήδη γνωρίζαμε και κάναμε. Σ’ αυτή, λοιπόν, τη νέα κατάσταση, χρειάζεται να δημιουργηθεί νέος κατάλληλος χώρος, όπου να μπορούν να χωρέσουν η παλιά αλλά και η νέα ζωή. 
 
Το να πει κάποιος ότι μ’ έναν καινούριο amore θα γυρίσει την πλάτη του σε οτιδήποτε έκανε πριν και ήταν σημαντικό για τη ζωή του, πολλές φορές έχει αποδειχθεί μέγα σφάλμα. Καλό είναι τις όποιες ισορροπίες έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε στη ζωή μας να μην τις ακυρώνουμε έτσι εύκολα και ανώδυνα. Γιατί από μόνο του αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπίες που μπορεί να αποβούν καταστροφικές για το μέλλον της σχέσης μας. Καλό είναι, λοιπόν, να το έχουμε αυτό κατά νου και όταν θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες επιλογές, ώστε να δημιουργήσουμε νέο χώρο και χρόνο για να μπει ένας άνθρωπος στη ζωή μας, να ξέρουμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να θέτουμε τις σωστές προτεραιότητες, ώστε να έχουμε… «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!» Υπάρχουν, δυστυχώς, όμως κι εκείνες οι περιπτώσεις που την παραπάνω παροιμία την ερμηνεύουν μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο δικό τους τρόπο και δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια αναπροσαρμογής και διαχείρισης των σωστών προτεραιοτήτων. Εκεί πια, καλούμαστε σε προσωπικό επίπεδο να επιλέξουμε εμείς κατά πόσο ή όχι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε ή όχι να το αντέξουμε. 
 
  Ποιες είναι, λοιπόν, οι συνήθεις προτεραιότητες ανά ζώδιο;
 
ΚΡΙΟΣ 
 
Ένας Κριός έχει μεγάλη ανάγκη να τα πηγαίνει καλά στα επαγγελματικά του. Ορισμένες φορές, θα έλεγες ότι η δουλειά του είναι η ταυτότητά του. Μπορεί να μιλάει ακόμη και με τη σύντροφό του ώρες ατέλειωτες για νέες καινοτόμες ιδέες που έχει, για τα όνειρά του, τα επιτεύγματά του… Φυσικά, εξυπακούεται ότι περιμένει να εισπράξει από εσάς το θαυμασμό σας και την αφοσίωσή σας στους σκοπούς του. Μπορεί, κάποιες φορές, αυτό να σας κουράζει αλλά τις περισσότερες φορές σας συνεπαίρνει με τον ενθουσιασμό του. Αν αντέξετε αυτή την ασήμαντη σχετικά λεπτομέρεια, γιατί και οι δυο σας θα ωφεληθείτε, αν πηγαίνει καλά στη δουλειά του, ο Κριός σας σε ό, τι του ζητήσετε θα είναι πάντα πρόθυμος για μικρές ή μεγαλύτερες υποχωρήσεις…!
 
ΤΑΥΡΟΣ
 
 Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν, κάποιες φορές, κι αυτό εξαιτίας της σταθερότητας –αν όχι της ξεροκεφαλιάς–, που κυρίως χαρακτηρίζει τους Ταύρους. Τα οικονομικά του, τα ακίνητά του, οι επενδύσεις του, η δουλειά του, είναι από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της ζωής τους. Αν έχουν αποκτήσει κάποιες συνήθειες που με τα χρόνια έγιναν μόνιμη κατάσταση, θα δυσκολευτούν πολύ να τις αλλάξουν, ακόμη και το να μάθουν να κοιμούνται αγκαλιά με το ταίρι τους μετά από χρόνια εργένικης ζωής. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι αν καταφέρετε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας σε τέτοιες ευαίσθητες στιγμές και επιμείνετε με σταθερότητα στον τελικό σας σκοπό, θα έχετε μεγάλες πιθανότητες κάποια στιγμή να γίνετε κι εσείς κάποια από τις αγαπημένες του και μόνιμες συνήθειες…! 
 
ΔΙΔΥΜΟΙ 
Η κοινωνική τους ζωή και καταξίωση, σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, οι κοινωνικές τους επαφές με πρόσωπα σημαντικά για εκείνους και την εξέλιξή τους, είναι από τις άμεσες προτεραιότητες της ζωής τους. Ένας Δίδυμος είναι αεικίνητος, ακόμη κι όταν νομίζετε ότι χαλαρώνει. Η σκέψη του, στην πραγματικότητα, δε σταματά ποτέ, ακόμη κι όταν κοιμάται, είναι ικανός να στριφογυρίζει ένα θέμα στο μυαλό του και δε θα ησυχάσει, ώσπου να βρει τη λύση του. Το θέμα, επίσης, της προσωπικής του ελευθερίας και επαφής με τους φίλους του είναι ένα κομβικό σημείο στη σχέση σας, που καλά θα κάνετε λίγο να το προσέξετε, αν τον θέλετε για πάντα στη ζωή σας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δε θα κινδυνέψει ποτέ η σχέση σας από τον κίνδυνο της …πλήξης!
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Η οικογένειά του είναι το πρώτο ζητούμενο και η άμεση προτεραιότητα στη ζωή ενός Καρκίνου. Αν ο αγαπημένος σας Καρκίνος είναι ιδιαίτερα δεμένος με τη μητέρα του, μην ανησυχείτε περισσότερο απ’ όσο πρέπει κι αυτό γιατί, όταν εκείνος ερωτεύεται, ξέρει πολύ καλά πώς να κόβει τον ομφάλιο λώρο και να αφοσιώνεται στο νέο γυναικείο πρότυπο της ζωής του. Να θυμάστε, το ότι αγαπά και σέβεται τη μητέρα του, σημαίνει ότι μπορεί να σεβαστεί και τις υπόλοιπες γυναίκες. Είναι από εκείνους που μπορούν σχετικά εύκολα να αλλάξουν τις συνήθειές τους προκειμένου να βρουν χώρο και χρόνο για σας στη ζωή τους. Κάποιες φορές, για να δώσει το καλύτερο που μπορεί μέσα στη σχέση του, μπορεί να τον κάνει να δουλεύει τόσο που να νομίζετε ότι σας ξέχασε, απλώς υπενθυμίστε του την παρουσία σας!
 
ΛΕΩΝ 
Είναι να μην τους «καρφωθεί» κάτι στο μυαλό…! Άπαξ και θελήσουν κάτι, ό, τι και να γίνει, όποιος κι αν είναι δίπλα τους, μπορεί να τον ξεχάσουν και να παραμένουν στοχοπροσηλωμένοι, για όσο καιρό χρειαστεί, προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν. Αν τους γκρινιάξετε, το πιο πιθανό είναι να παραξενευτούν και να σας πουν: «Μα, βρε, κουτό, εγώ για μας το κάνω!». Θέλουν να ρυθμίζουν και να ελέγχουν εκείνοι τα πάντα, επειδή όμως έχουν ένα καταπληκτικό επικοινωνιακό χάρισμα, τελικά μπορούν εύκολα να σας πείσουν γι’ αυτά που επιθυμούν. Όταν κάνει, επίσης, πράγματα που πιστεύει ότι του κάνουν καλό, μην περιμένετε να τα θυσιάσει για εσάς. Όμως, σίγουρα, μετά την πισίνα ή το τένις… θα φροντίσει να έρθει σύντομα κοντά σας!
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Μ’ ένα τόσο εγκεφαλικό και πρακτικό ζώδιο, όσο ο Παρθένος, το μόνο που θα μπορούσατε να κάνετε, προκειμένου να βρείτε μια κοινή πορεία στις προτεραιότητες της ζωής σας, είναι να του παραθέσετε όσα περισσότερα λογικά επιχειρήματα γίνεται! Αν κάτι το θεωρεί σοβαρό, μπορεί, για κάποιο διάστημα, να είναι «εθισμένος» με τη δουλειά του, ωσότου η επιμονή του να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα. Είναι γνωστή, επίσης, η μανία τους με την τάξη, την οργάνωση και την καθαριότητα. Αν παραβλέψετε, όμως λίγο, αυτήν την κάπως …ψυχαναγκαστική συμπεριφορά τους, θα ανακαλύψετε και όλα τα θετικά που κρύβονται από πίσω, όπως η οργανωτικότητα και η μεθοδικότητά τους. Τότε, δε θα αργήσει κι η στιγμή που θα «εθιστείτε» εσείς σ’ εκείνον!  
 
ΖΥΓΟΣ
Επειδή, από τη φύση του, ένας Ζυγός επιθυμεί την ισορροπία και την αρμονία, μέσα σε μια σχέση, συνήθως, δεν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις ανάλογου είδους. Σε μεγάλο βαθμό, ξέρει να πηγαίνει κάποια βήματα προς τα πίσω, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή παρεξήγηση. Από την άλλη, όμως, ακριβώς γιατί κάποιες φορές μπορεί να καταπνίγει αυτά που θα ήθελε, μπορεί, σε ανύποπτο χρόνο, να εκραγεί κι αυτό να σας βρει εντελώς απροετοίμαστη. Για να αποφύγετε, λοιπόν, ανάλογες περιπτώσεις, προσέξτε όταν ο Ζυγός σας, σας αναφέρει πάνω από τρεις φορές, σε μικρό σχετικά διάστημα, κάτι που θα ήθελε πολύ να κάνει ή να κάνετε μαζί. Μη σας  «ξεγελάει» το χαμογελαστό παρουσιαστικό του, από πίσω μπορεί να έρχεται …καταιγίδα! 
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Όσο απόλυτος και σκληρός μπορεί να δείχνει κάποιες φορές στην κοινωνική και προσωπική του ζωή ένας Σκορπιός, άλλο τόσο ανεκτικός και «υποχωρητικός» μπορεί να γίνει για χάρη αυτού που αγαπάει. Βέβαια, η λέξη «υποχώρηση» για έναν Σκορπιό, εννοείται ότι είναι πάντα εντός εισαγωγικών! Ο μόνος λόγος που θα πάει λίγο προς τα πίσω είναι για να έχει καλύτερη θέα και για να παρατηρήσει… και αναλόγως τότε, θα πράξει! Αν μέσα στη σχέση νιώθει ασφαλής και έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη του –λέμε τώρα, γιατί αυτό είναι κάτι πολύ σχετικό με έναν Σκορπιό– μπορεί να σας είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος και, κατ’ επέκταση, ενώ σε άλλα θέματα μπορεί να είναι απόλυτος, στο συγκεκριμένο επιδέχεται αρκετές αλλαγές στο πρόγραμμά του…! 
 
ΤΟΞΟΤΗΣ 
Αυτό που διακρίνει έναν τυπικό Τοξότη είναι η φιλελεύθερη φύση του, η τάση του για ανεξαρτησία και η θετική του διάθεση απέναντι στα πράγματα. Μπορεί εύκολα να δοκιμάζει νέες εμπειρίες και να πετάγεται από τη μία του ενασχόληση στην άλλη. Αν το έχετε χειριστεί καλά το θέμα μαζί του και δε νιώθει ότι ασφυκτιά μέσα στη σχέση σας, να ξέρετε ότι εύκολα μπορεί να αλλάζει τα σχέδιά του, προκειμένου να είστε μαζί. Τα ευαίσθητα σημεία του που χρειάζεται να προσέξετε είναι: η προσωπική του ζωή, η διασκέδαση, τα ταξίδια, οι φιλοσοφικές του αναζητήσεις. Αν κάποια από αυτά, τα δείτε ως προτεραιότητα και σε προσωπικό επίπεδο, τότε όχι μόνο να μην ανησυχείτε, αλλά μπορείτε να ελπίζετε σε καλύτερες προοπτικές μαζί του!  
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Ο πρακτικός και οργανωτικός Αιγόκερως αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά, απόλυτα, και ορισμένες φορές, σκληρά ζώδια. Ξέρει πάντα τι θέλει και πώς να το αποκτήσει, γι’ αυτό και οργανώνει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο, που δεν χωρούν εύκολα πολλές μετατροπές… Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του είναι η δουλειά του. Η εργασιομανία που τον διακατέχει αγγίζει ορισμένες φορές τα όρια, κάτι που μπορεί, επίσης, να ωθεί κι εσάς και την υπομονή σας στα δικά σας όρια…! Θα μπορούσε ίσως να σας παρηγορήσει το γεγονός ότι για να προχωρήσει ένας Αιγόκερως σε πιο σοβαρά στάδια τη σχέση του, θα πρέπει πρώτα να έχει πετύχει στο επαγγελματικό και οικονομικό πεδίο. Αν σ’ αυτό το ευαίσθητο σημείο, δείξετε την ανάλογη ανοχή, τα κέρδη σας θα είναι σε… πολλά επίπεδα!
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Όταν ένας Υδροχόος ερωτεύεται, μεταμορφώνεται εντελώς! Αν και η κοινωνική του ζωή, οι φίλοι, η συμμετοχή του σε ομάδες ποικίλου ενδιαφέροντος, είναι από αυτά που έχουν άμεση προτεραιότητα στη ζωή του, ξέρει πολύ καλά, και μ’ ένα ιδιαίτερο αίσθημα δικαίου που τον διακατέχει, να βρίσκει τις απόλυτες ισορροπίες και χρόνο και χώρο στη ζωή του για εκείνον που αγαπά. Αρκεί μόνο να μην προσπαθήσετε να του επιβάλλετε εσείς κάτι. Ξέρει πολύ καλά από μόνος του που ξεκινά η υπερβολή και που οφείλει να υποχωρήσει. Από μέρους σας, φροντίστε να σεβαστείτε την ανάγκη του να επικοινωνεί συχνά με τους φίλους του, για εκείνον οι φίλοι είναι η ευρύτερη οικογένειά του και δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι εκεί όταν τον χρειάζονται!
 
ΙΧΘΥΣ 
 
 Οι Ιχθείς είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί και τρυφεροί με τον άνθρωπο που αγαπούν. Δύσκολα, λοιπόν, θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσαν να τον παραμελήσουν, θέτοντας άλλες προτεραιότητες, αλλά μπορεί τελικά κάποιες φορές να συμβεί και αυτό. Το πιο πιθανό είναι να θέλει για λίγο να αποδράσει από την καθημερινότητα, να «βυθιστεί» μέσα του γιατί το έχει ανάγκη ψυχολογικά ή ακόμη μπορεί και να καταφύγει σε μικρά ψεματάκια, προκειμένου να κερδίσει λίγο χρόνο με τον εαυτό του. Αυτό γίνεται γιατί δίνει συνήθως πολλά στους γύρω του και κάποιες φορές είναι λογικό να χρειάζεται να επιστρέψει λίγο στο κέντρο του για επαναφόρτιση. Αυτό μπορεί για κάποιους να επιτυγχάνεται μέσω της τέχνης. Αν, λοιπόν, ο αγαπημένος σας Ιχθύς ασχολείται με κάποιο χόμπι ή καλλιτεχνική δραστηριότητα, σεβαστείτε την ανάγκη του αυτή κι εκείνος θα σας επιβραβεύσει… με το να είστε η αμέσως επόμενη προτεραιότητά του!
 
 
Πηγή:e-Zwdia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *