ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ;


Πώς να αναγνωρίσεις και πως αν αντιμετωπίσεις έναν γυναικά;

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σκιαγραφεί το προφίλ ενός άντρα που τρέχει πίσω από πολλές γυναίκες, που είναι άπιστος, που το μάτι του γυαλίζει όταν περνάει θηλυκό. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ώστε να τον αναγνωρίσεις; Πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσεις; Ο άνθρωπος ο οποίος ονομάζεται στην καθομιλουμένη “γυναικάς”, αυτός δηλαδή που έλκεται ακαταμάχητα από το γυναικείο φύλο και δεν μπορεί να ελέγξει τη γοητεία που του ασκεί, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πραγματικά έχει θέματα και ελλείμματα.
 
ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
-Στις εξωτερικές του συμπεριφορές και στο πως φαίνεται στους άλλους είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να θεωρείται επιπόλαιος, πολύ χαριτωμένος, ελαφρόμυαλος, αρκετά γοητευτικός με εφηβική συμπεριφορά.
-Αναξιόπιστος, αντιμετωπίσιμος με δυσπιστία ως προς την ειλικρίνειά του και την φερεγγυότητά του, δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίζει για σταθερότητα, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.
 
 ΤΟ ΓΙΑΤΙ… 
-Ο γυναικάς στην πραγματικότητα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει θέμα και με την προσωπική του αξία ως άντρας, αλλά και με το άλλο φύλο. Δηλαδή, ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι βέβαιος για τη γοητεία του, για την αποδοχή του από το άλλο φύλο και για τον αδιαμφβισβήτητο ανδρισμό του, γυρεύει διαρκή επιβεβαίωση κι έτσι λοιπόν κυνηγά όλες τις γυναίκες ακόμα και χωρίς να εκτιμά ηλικίες, ιδιαίτερα χαρίσματα και επιβεβαιώνει και αισθάνεται καλύτερα με όσο το δυνατόν περισσότερες κατακτήσεις έχει.
-Ή έχει τραυματικές εμπειρίες από γυναίκες είτε από την ίδια τη μητέρα είτε από τις πρώτες του επαφές σε τρυφερή ηλικία της εφηβείας με το άλλο φύλο και για αυτόν το λόγο δεν εκτιμά την γυναίκα και την τιμωρεί με το να της είναι άπιστος. Με άλλα λόγια ο γυναικάς μπορεί να τιμωρεί με τις απιστίες του την γυναίκα που τον πλήγωσε και δεν μπορεί να ξεπεράσει την πληγή που του δημιούργησε.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ… 
 
Αν λοιπόν ο άντρας που μας αρέσει βλέπουμε ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικές και μόνο αν σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά για εκείνον και τον αγαπάμε πραγματικά επενδύουμε στην σχέση μας μαζί του και έχουμε και προσδοκίες για κάτι σοβαρό και μακροπρόθεσμο…
Τότε, θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να καταλάβει ότι δεν είναι μαγκιά, αλλά αντίθετα πρόβλημα το να είναι κανείς γυναικάς και να τον ενθαρρύνουμε στο να κουβεντιάσει το θέμα με τον ειδικό της εμπιστοσύνης του έτσι ώστε να λύσει το πρόβλημά του.
 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *