ΕΡΩΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ; ΔΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.

1  love col
Έρωτας χωρίς ανταπόκριση. Δες τι να κάνεις.
Βράδυ Σαββάτου κι ενώ πίνεις το ποτό σου σ’ένα μπαρ και αδιαφορώντας για τον μελαχρινό που σε φλερτάρει διακριτικά τσεκάρεις συνέχεια στο κινητό σου το facebook για να δεις μήπως εκείνος έχει κάνει κάποια ανάρτηση σχετικά με το πού είναι. Όχι εκείνος δεν είναι ο δεσμός σου ή το φλερτ σου, εκείνος είναι ο μεγάλος ανεκπλήρωτος έρωτας σου. Ναι, όλες και όλοι το έχουμε κάνει, συχνά παρακολουθούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάποιον που μας αρέσει, αλλά εσένα δεν σ’αρέσει απλά, είσαι full ερωτευμένη, «κόβεις φλέβα». Μήπως όμως κορίτσι ο ανεκπλήρωτος αυτός έρωτας σου έχει γίνει εμμονή; 
 
#Αν περνάς πολύ μα πολύ χρόνο στα social media παρακολουθώντας τον
#Αν τον σκέπτεσαι όλη μέρα
#Αν νιώθεις ότι είναι ο μεγάλος σου έρωτας κι ας μην έχει γίνει τίποτα μεταξύ σας.
#Αν ποια η ερωτική σου ζωή έχει περιοριστεί σε ονειροπολήσεις με πρωταγωνιστή εκείνον
#Αν κυριαρχεί τόσο εκείνος στα ερωτικά σου συναισθήματα που δεν σ’αρέσει κανένας άντρας που γνωρίζεις
Τότε κορίτσι έχεις πέσει θύμα του «ανεκπλήρωτου έρωτα».
Είναι όμως ο ανεκπλήρωτος έρωτας πραγματικός έρωτας; Πολλοί θα βιαστούν να πουν πως όχι. Ένας φίλος μου αντίθετα ισχυρίζεται ότι ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση είναι ο μόνος αληθινός έρωτας μιας και δεν υπάρχει δούναι και λαβείν. Κι εσύ που το στομάχι σου σφίγγεται και οι καρδιακοί σου παλμοί χτυπάνε κόκκινο και μόνο που τον σκέπτεσαι είσαι η απόδειξη πως είναι έρωτας πραγματικός. Το θέμα όμως δεν είναι η αυθεντικότητα αυτού του έρωτα. Το θέμα μας είναι οι συνέπειες του. Θα μπορούσαμε να τον αφορίσουμε και να τον χαρακτηρίσουμε «περιττό βάρος» που εγκλωβίζει την ερωτική μας ζωή. Τα πράγματα όμως είναι πιο πολύπλοκα. Εσένα αυτός ο παθιασμένος μονόπλευρος έρωτας κυριολεκτικά σε συγκλονίζει. Τι πρέπει αλήθεια να κάνεις;
 

1# Απενοχοποιήσου. Δεν είσαι σίγουρα η μόνη που ζει έναν ανεκπλήρωτο έρωτα και δεν φταις σε κάτι. Ο έρωτας δεν λειτουργεί με τη λογική και σίγουρα δεν επέλεξες να τον ζεις μόνης σου.

 
2# Δεν μπορείς με τη λογική να σταματήσεις το πάθος. Ο μόνος σου σύμμαχος είναι ο χρόνος. Μην ανησυχείς, κάποια στιγμή ο έρωτας αυτός θα κάνει τον κύκλο του και θα ατονήσει.
 
3# Έχε στο μυαλό σου ότι ακριβώς επειδή είναι ανεκπλήρωτος ο έρωτας αυτός είναι τόσο έντονος. Αν με τον άντρα αυτόν σχετιζόσουν και ζούσες μια πραγματική σχέση ο έρωτας σιγά σιγά θα έφτανε σε πιο λογικά πλαίσια.
 
4# Μην επιδιώκεις συναντήσεις μαζί του αν σου έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να είστε μόνο φίλοι.  Οι συναντήσεις αυτές το μόνο που θα κάνουν είναι να αναμοχλεύουν τα συναισθήματά σου για εκείνον και να μην σ’αφήνουν να προχωρήσεις.
 
5# Πριν την ετυμηγορία για το αν πρόκειται για έρωτα χωρίς ανταπόκριση μήπως πρέπει να του μιλήσεις για τα συναισθήματα σου για εκείνον; Προς θεού μην του πεις «είσαι ο έρωτας της ζωής μου κι ο μελλοντικός πατέρας των παιδιών μου». Απλά φλέρταρε τον.
 
6# Σκέψου ότι όλα όσα φαντάζεσαι γι αυτόν και για την ενδεχόμενη σχέση σας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο έρωτας που νιώθεις ανταποκρίνεται στην ανάγκη σου να ζήσεις ένα τέτοιο πάθος.
 
7# Νιώσε περήφανη που κρύβεις μέσα σου τόσο παθιασμένα συναισθήματα. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τέτοιο βάθος συναισθημάτων. Είσαι σίγουρη υποψήφια για έναν πραγματικό μεγάλο έρωτας. Ναι, μην ανησυχείς, θα έρθει πιο γρήγορα απ’ότι νομίζεις. Είσαι έτοιμη να τον ζήσεις!
 
8# Μήπως έχεις βολευτεί σε αυτόν τον έρωτα; Οι σχέσεις είναι δύσκολες και συχνά μας πληγώνουν, ενώ ο ανεκπλήρωτος έρωτας χρειάζεται μόνο τη σκέψη μας και απομακρύνει όλες τις δυσάρεστες καταστάσεις μιας «πραγματικής» σχέσης.
 
9# Μην το δεις λοιπόν σαν απόρριψη προς το άτομο σου, και μην τα βάζεις με τον εαυτό σου για πράγματα που νομίζεις ότι σου λείπουν. Απλά από την δική του πλευρά μπορεί να μην ταίριαξε η χημεία σας.

 

Staxtopouta