5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

selfies staxtopouta

 

5 Πράγματα που δεν πρέπει να ποστάρεις  στα social media

Πόσο εκθέτεις τον εαυτό σου στα μέσα κοινωνικής  δικτυώσεως ; Μήπως το φαίνεσθαι είναι πιο σημαντικό γι εσένα  από το είναι. Βγάζεις selfish, ποστάρεις συνεχώς πολιτικές σου σκέψεις, δηλώνεις που βρίσκεσαι και πόσο λείπεις διακοπές; Τι  διακινδυνεύεις; Πόσο εκθέτεις τον εαυτό σου; H ιδιωτικότητα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και τα social media καλό είναι να μην μπαίνουν σε όλα όσα κάνεις στη ζωή σου. Δες τι δεν πρέπει ποτέ να ποστάρεις…

1. Τη διεύθυνση του σπιτιού και της δουλειάς σου: Μπορεί να σκέφτεσαι “αυτό εννοείται” αλλά δεν μιλάμε για το να γράφεις την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού σου. Μιλάμε για το λεγόμενο check in το οποίο καλό είναι να μην κάνεις. Δεν χρειάζεται να ξέρει ο καθένας πότε είσαι στο σπίτι σου και πότε λείπεις από αυτό

2. Φωτογραφίες των παιδιών σου: Σε αυτό το θέμα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική. Αν τα παιδιά δεν είναι δικά σου τότε πρέπει να προσέχεις πολύ περισσότερο και να ζητάς την άδεια των γονειών πριν ανεβάσεις φωτογραφία τους. Ακόμα, όμως, και αν είναι παιδιά σου καλό είναι να προσέχεις τι ανεβάζεις.

3. Λεπτομέρειες για τις διακοπές σου: Το να λες σε όλους ότι φεύγεις από το σπίτι δεν είναι ό,τι καλύτερο και μην παραξενευτείς καθόλου επιστρέφοντας αν βρεις το σπίτι σου άδειο. Έχουν υπάρξει περιστατικά με διαρρήξεις σπιτιών ενώ οι ένοικοι είχαν ποστάρει ότι έλειπαν από αυτά.

4. Πολύ προσωπικές φωτογραφίες: Εννοείται πως δεν θα πόσταρεις ποτέ γυμνές φωτογραφίες σου στα social media. Τι γίνεται, όμως, με τις φωτογραφίες που στέλνεις σε μηνύματα. Καλό είναι να μην μπεις ποτέ σε μια τέτοια διαδικασία. Δεν ξέρεις πως θα χρησιμοποιηθούν μπορεί να ακόμα και να  παίσεις θύμα  ψυχολογικής και ηθικής κακοποίησης. Καλό είναι να προστατεύουμε τον εαυτό μας και ειδικά μέσα σε ένα καθεστώς ανωνυμίας μια που  πολλά profile μπορούν  να είναι και ψεύτικα ή κακόβουλα.

5. Οι πολιτικές σκέψεις σε χαρακτηρίζουν και αυτό μπορεί να αποβεί αρνητικό στο ζήτημα δουλείας και όχι μόνο. Είμαστε σε δύσκολες εποχές και μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ οτιδήποτε  και αν γράφεις!

Δείτε επίσης: Οι διακοπές με Social Media  βλάπτουν σοβαρά τα νεύρα!!

Staxtopouta