10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ

sismos

Γιατί δεν σε θέλει πια; Τι του συμβαίνει και σε αποφεύγει συστηματικά ;

Η άποψη που επικρατεί, ακόμη και σήμερα, είναι ότι οι άντρες είναι αυτοί που είναι πάντα πρόθυμοι να το κάνουν , σε αντίθεση με τις γυναίκες που συχνά βρίσκουν δικαιολογίες για να το αποφύγουν. Κι όμως, φαίνεται πως οι ρόλοι πλέον έχουν αντιστραφεί, και δικαιολογίες- όπως ο πονοκέφαλος- δεν είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Μ. Βρετανία, προς έκπληξη όλων, βρέθηκε ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να προσποιηθούν για να το αποφύγουν, σε σύγκριση με τις γυναίκες. Πολλές φορές οι αιτίες που οδηγούν έναν άντρα να πει «όχι» στο σεξ φαίνεται να είναι ανεξάρτητες από την ελκυστικότητα της συντρόφου τους.

10 λόγοι που δεν σας θέλει :

1.Δίνει βάση στην  πνευματική επαφή, περισσότερο

Κατ’ αρχάς, υπάρχουν αρκετοί άντρες που δίνουν τόση σημασία στο συναίσθημα και την τρυφερότητα, ώστε τελικά η σχέση να καταλήγει να είναι κάπως «πλατωνική». Δίνουν, δηλαδή, ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία και τη «χημεία» που υπάρχει με τη σύντροφό τους και το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

2. Το άγχος της καθημερινότητας τον έχει απορροφήσει

Η διάθεση και η επιθυμία του μπορεί εύκολα να επηρεαστεί αρνητικά από το έντονο άγχος που βιώνει. Η κούραση και το άγχος αυτό συνδέονται με τις προσωπικές, επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις. Περνά πολύ χρόνο στη δουλειά, καταναλώνοντας πολλή ενέργεια, με αποτέλεσμα να εξουθενώνεται σωματικά και ψυχολογικά. Συχνά φέρνει τα ζητήματα της δουλειάς στο σπίτι και συνεπώς στο κρεβάτι , κάνοντας το σεξ να φαίνεται σαν μια διεκπεραιωτική πράξη, που «πρέπει» να γίνει.

3. Το σώμα του είναι το εμπόδιο

Η επιθυμία για του για να «βρεθείτε» επηρεάζεται άμεσα και από τη σωματική υγεία. Η ύπαρξη μιας ασθένειας μπορεί να μειώσει την ερωτική διάθεση σημαντικά. Δε αναφερόμαστε απαραίτητα σε μια σοβαρή πάθηση. Ακόμα και μια ίωση μπορεί να επιφέρει σωματική εξάντληση, καθιστώντας έναν άντρα αδύναμο να εμπλακεί σε οποιαδήποτε πικάντικη δραστηριότητα. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η λήψη φαρμάκων, μπορεί να υπάρξει έντονα μειωμένη επιθυμία λόγω των παρενεργειών.

4. Έχει  πρόβλημα χαμηλά

Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως και αυτοί άνθρωποι είναι  και πως  μπορεί να έχει κάποια δυσλειτουργία.Πολλές φορές, Ένας άντρας που αντιμετωπίσει έστω και μια φορά προβλήματα  δυσλειτουργικές κατά την πράξη τότε  αρχίζει να βιώνει έντονα το άγχος επίδοσης.  Έτσι, μπορεί να αρχίσει να σας αποφεύγει ακόμα και αν η σχέση σας είναι στην αρχή.  Ο κύριος λόγος είναι ο φόβος . Μπορεί να μην θέλει να μάθει η (νέα) σύντροφός του πως αντιμετωπίζει  κάποιο τέτοιο πρόβλημα.  Ίσως ακόμα να μην θέλει να πάρει μία ακόμη κακή κριτική από την σύντροφό του για την πρόωρη κορυφωση του. Αυτό με τη σειρά του φέρνει δυσαρέσκεια στη σύντροφο, δημιουργώντας του έτσι ένα επιπλέον άγχος, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

5. Δεν νιώθει πως είναι ο «κυνηγός»

Σημαντικό ρόλο φαίνεται να διαδραματίζει και η αλλαγή των ρόλων, με τη γυναίκα να έχει γίνει πιο ενεργητική και με πολλές εμπειρίες. Πλέον, η γυναίκα ξέρει τι θέλει  το διεκδικεί. Έτσι, παίρνει πρωτοβουλίες και συχνά μπορεί να γίνει πιο επιθετική, γεγονός που μπορεί να μπλοκάρει πολλούς άντρες. Κάποιους τους ελκύει ιδιαίτερα αυτός ο τύπος γυναίκας, ενώ κάποιους άλλους τους φοβίζει και τους τρομάζει με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι δεν θα μπορέσουν είτε να την ικανοποιήσουν, είτε να αποδώσουν, καταλήγοντας στην αποφυγή του συντρόφου.

6. Έχει βαρεθεί

Η γνωστή σε όλους μας «ρουτίνα» είναι άλλος ένας παράγοντας που μπορεί επηρεάσει άμεσα την ερωτική επιθυμία ενός άντρα. Ειδικά όταν μιλάμε για μια μακροχρόνια σχέση, η επανάληψη των ίδιων παραστάσεων και εικόνων, η έλλειψη φαντασίας κάνουν πολλές φορές το διεκπεραιωτών. Έτσι, σταδιακά ένας άντρας το κάνει γιατί πρέπει και όχι γιατί θέλει, με αποτέλεσμα να χάνει το ενδιαφέρον του.

7. Η εικόνα που έχει για τον εαυτό του και την εμφάνισή του

Υπάρχει γενικότερα η πεποίθηση ότι η εικόνα του εαυτού και η έλλειψη αυτοπεποίθησης επηρεάζει αποκλειστικά τις γυναίκες στον τομέα αυτό. Κι όμως, η αρνητική εικόνα του εαυτού επηρεάζει εξίσου και τους άντρες. Αν. λοιπόν, ένας άντρας δε νιώθει καλά με τον εαυτό του, για διάφορους λόγους, δεν αισθάνεται και ά ελκυστικός, γεγονός που μειώνει ιδιαίτερα την επιθυμία του.

8. Αποφεύγει το σεξ, όπως αποφεύγει τη σχέση σας

Τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν σε μια σχέση, αντανακλώνται και στο κρεβάτι. Όταν υπάρχουν έντονες συγκρούσεις, θυμός,  παθητική επιθετικότητα, αρνητικά συναισθήματα, η απόσταση στο κρεβάτι είναι φυσικό απότελεσμα.Αυτά σχετίζονται άμεσα με μια ελλιπή ή διαταραγμένη επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού, που δημιουργεί και επιδεινώνει τα προβλήματα. Το σημαντικό για ένα ζευγάρι είναι να προσπαθήσει να χτίσει ή να διορθώσει μια ταραγμένη επικοινωνία και όλα τα παραπάνω να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και όχι τσακωμού. Όταν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, μπορεί να συζητηθεί ειλικρινώς τόσο το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει προκύψει, όσο και οι αιτίες του, ώστε να μπορέσουν οι δύο σύντροφοι να βρουν την καλύτερη λύση.

9. Μήπως έχεις πάρει το ρόλο της μάνας;

Μέσα σε μια μακροχρόνια σχέση ο ρόλοι συνεχώς αλλάζουν και μια γυναίκα μπορεί δύσκολα να ισορροπήσει ανάμεσα στους ρόλους της συντρόφου, της εργαζόμενης γυναίκας και της μάνας. Όταν έρθουν τα παιδιά τότε τα πάντα ανάμεσα στο ζευγάρι αλλάζουν.   Είναι συχνό το φαινόμανεο μετά την απόκτηση του παιδιού  να χάνετε την μαγεία ανάμεσα στο ζευγάρι ένας από τους λόγους είναι ο άντρας να εξιδανίκευσει την σύντροφό του να την βλέπει μόνο ως μάνα  των παιδιών του έτσι ώστε να μην μπορεί να δράσει μαζί της όπως παλιά από σεβασμό και μόνο. Όμως τον ρόλο της μάνας μπορεί να πάρει μια γυναίκα σε μια σχέση ακόμα και να μην έχετε παιδιά. Μπορεί να έχετε προστατευτικό χαρακτήρα ή να σας βάλει ο σύντροφός σας σ’αυτό τον ρόλο λόγο προβληματικής σχέσης που έχει ο ίδιος με την μάνα του και έτσι να παίζεται ακουσίως κάποιο μητρικό, στοργικό υποκατάστατο  για αυτόν.Αν υπάρχει κάποιο τέτοιο ζήτημα τότε μόνο η συζήτηση αλλά και η βοήθεια από ειδικό μπορεί να σας ξεμπλοκάρει.

10. Υπάρχει άλλη.

Ναι  μπορεί να συμβεί και στους άντρες  γιατί αυτοί δεν έχουν ψυχή; Αν ερωτευθούν μια άλλη τότε πιθανόν πάνω στην τρέλα τους ούτε καν να ασχολούνται μαζί σου!

Αναζητήστε μαζί τι φταίει  στην σχέση και αν κολλήσετε στη λύση, μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια του ειδικού!

Δείτε επίσης: Μήπως δεν σε θέλει πια; Η ψυχολόγος σου εξηγεί τα σημάδια και συμβουλεύει!

  Staxtopouta