ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΖΩΔΙΑΚΙ;Γιατί απλά, δεν ενδιαφέρεται… Πως εκφράζουν τα ζώδια την έλλειψη ενδιαφέροντος απέναντι στα δικά μας συναισθήματα;
 
Από την Λίλα Δασκαλάκη.
 

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς για την προσωπική μας εξέλιξη είναι η ψευδαίσθηση.
 
Γένους θηλυκού, γι’ αυτό και κατά το πλείστον διακατέχει τις γυναίκες. Μέσα από τη συναισθηματική τους φύση, πολλές φορές βλέπουν αλήθειες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν, φτάνει μόνο να βιώνουν αυτό που θέλουν, ακόμα και αν αυτό δεν στηρίζεται σε καμία πραγματική βάση. Η ψευδαίσθηση του έρωτα, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αποβεί καταστροφική για το άτομο, αφού μπορεί να τον ακινητοποιήσει και να σπαταλήσει άδικα το χρόνο του, περιμένοντας να συμβεί αυτό για το οποίο είναι σίγουρο, που όμως έρχεται κάποια στιγμή η ίδια η πραγματικότητα να σημάνει το τέλος του ονείρου. Ό, τι πιο δύσκολο και σκληρό πολλές φορές για τον ερωτευμένο, αφού μοιραία θα βιώσει το αίσθημα της διάψευσης των προσδοκιών.Μία είναι η αλήθεια. 
 
Οι σχέσεις χρειάζεται δύο για να μπορέσει να ανθίσει και να ευδοκιμήσει,ακόμα και αν η επιθυμία δεν κυμαίνεται στα ίδια ακριβώς επίπεδα και από τις δύο πλευρές. Σημασία έχει ότι ενεργά και οι δύο μπαίνουν στη σχέση. Εύκολα μπορεί να πέσει θύμα ενός ατόμου, που προκειμένου να θρέψει το ναρκισσισμό του, μπορεί να περνάει λάθος μηνύματα και να δίνει ελπίδες, ακόμα και αν καμία πρόθεση δεν έχει να προχωρήσει στη σχέση. Υπάρχουν τρόποι, όμως, ώστε να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε ότι «Δεν ενδιαφέρεται».
 
Φτάνει μόνο να βρούμε τη δύναμη που χρειάζεται για να δούμε την αλήθεια. Διαδικασία επίπονη, αλλά λυτρωτική. Αφού αυτόματα παύουμε να επενδύουμε σ’ ένα κεφάλαιο που δεν πρόκειται ποτέ να μας αποδώσει.
 
Πως θα μπορούσαμε  να καταλάβουμε τις προθέσεις του άλλου από το ζώδιό του και μόνο;
 
ΚΡΙΟΣ
 
Εύκολα μπορείς να καταλάβεις από έναν Κριό για το εάν ενδιαφέρεται η όχι. Αμέσως, και από τη στιγμή που θα νιώσει την έλξη, θα εκφραστεί, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, χωρίς να υπολογίσει ακόμα και παράγοντες που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κρίνονται απαγορευτικοί για τη σχέση. Στην περίπτωση που το ερωτικό ενδιαφέρον κάποιου τον βρίσκει αδιάφορο, δεν θα κάνει τίποτα να το κρύψει, ακόμα και αν γνωρίζει πως αυτό θα πληγώσει τον άλλο. Μέσα από τη μεγάλη του ευκολία να λέει «όχι», δεν θα διστάσει να το εκφράσει καθαρά, και το πιο πιθανό είναι να μην μπει στη διαδικασία να εξηγήσει τους λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως μία πάγια απόφαση. Εύκολα μπορεί να μετακινηθεί, ακόμα και μέσα από τα ίδια του τα συναισθήματα. Μπορεί, δηλαδή, το πρόσωπο που μέχρι πρότινος του ήταν αδιάφορο, να αποκτήσει μεγάλη σπουδαιότητα στη ζωή του.

ΤΑΥΡΟΣ…

Η περίπτωση ενός Ταύρου θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή, στην περίπτωση, βέβαια, που δεν έχετε όλα εκείνα τα εχέγγυα ότι ενδιαφέρεται. Ο νάρκισσος του ζωδιακού έχει έναν μοναδικό τρόπο να περνάει λάθος μηνύματα στο πρόσωπο που αισθάνεται ότι καίγεται από ενδιαφέρον για εκείνον, προκειμένου να επιβεβαιώνει το εγώ του και να πλουτίζει τη συλλογή των θαυμαστών του. Ο μόνος τρόπος ώστε να μην πέσετε θύμα μιας κατάστασης που μπορεί να κρατήσει για πολλά χρόνια, είναι, από την αρχή, να τον φέρεις ενώπιος ενωπίω με την πραγματικότητα, στην οποία σίγουρα και εκείνος έχει συμμετοχή, ασχέτως εάν κινείται σε περιορισμένα όρια, προκειμένου, και να εισπράττει την επιβεβαίωση, αλλά και να απαλλάσσεται από την ευθύνη να προχωρήσει στη σχέση. Σίγουρα, το γήινο και σταθερό του ζωδιακού χρειάζεται αρκετό χρόνο προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα. Από την άλλη όμως, η ανάγκη της ερωτικοσυναισθηματικής ανταλλαγής θα τον κάνει κάποια στιγμή να πέσει στην αγκαλιά σας σαν ώριμο φρούτο. Εάν αυτό δεν συμβεί στους πρώτους δυο τρεις μήνες της σχέσης, τότε να ξέρετε πως δεν ενδιαφέρεται, και ούτε πρόκειται αυτό να συμβεί στο μέλλον, αφού είναι σε θέση από την πρώτη στιγμή να γνωρίζει τι ακριβώς θέλει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Επίσης, μία πολύ δύσκολη περίπτωση να καταλάβετε εάν το άτομο που ανήκει στο ευμετάβλητο και αέρινο ζώδιο των Διδύμων ενδιαφέρεται να προχωρήσει στη σχέση και να ανταποκριθεί στη δική σας επιθυμία. Γιατί, ακόμα και αν ενδιαφέρεται, θα συναντήσετε πολλά εμπόδια, όπως, από την πρώτη στιγμή ίσως, στο θέμα της επικοινωνίας, στο να μπορείτε να προγραμματίζετε έστω και πράγματα πολύ απλά. Ένας τρόπος να καταλάβετε, για να μη χάνετε άδικα τον καιρό σας, είναι να πάρει εκείνος την πρωτοβουλία να σας τηλεφωνήσει πρώτος και να επιδιώξει πολύ σύντομα την πρώτη συνάντηση. Διαφορετικά, κάλλιστα οι εντυπώσεις που σας άφησε μέσα από τον άμεσο τρόπο επικοινωνίας του, μπορεί να αποδειχθούν ψεύτικες. Εάν συνεχώς αναβάλλει τα ραντεβού, προφασιζόμενος κάτι έκτακτο, να ξέρετε πως δεν ενδιαφέρεται.

 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ          

Δεν θα πρέπει να βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για το ενδιαφέρον ή μη ενός Καρκίνου. Μπορεί στην αρχή να δείχνει αδιάφορος, αφού για να δώσει το πράσινο φως, θα πρέπει να αρχίσει να ενεργοποιείται συναισθηματικά. Ακόμα όμως και αν γίνει αυτό, μπορεί να χρειαστεί να περάσει κάποιο διάστημα προκειμένου να αναγνωρίσει πρώτα ο ίδιος και το δικό του ενδιαφέρον. Βαθιά όμως μέσα του, γνωρίζει εάν μπορεί να αναγνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπό σας. Στην περίπτωση που του είναι ξεκάθαρο ότι δεν τον ενδιαφέρετε, δεν θα διστάσει να το εκφράσει, θα προσπαθήσει αυτό όμως να το κάνει με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην σας φέρει σε δύσκολη θέση, αφού δεν του αρέσει να κάνει αυτά που δεν θέλει να του κάνουν.

ΛΕΩΝ                                               

Τα πράγματα με έναν Λέοντα είναι πιο ξεκάθαρα. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να έλκει στη ζωή του μόνο ότι τον ενδιαφέρει πραγματικά. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή ακόμα και αν κάποιος ενδιαφέρεται και αυτός όχι, δεν είναι και τόσο εύκολο να το εκφράσει, αφού ξέρει πώς να σε κρατάει σε απόσταση, τόση ώστε να μην μπορείς να υπερβείς την απόσταση από αυτήν που εκείνος ορίζει για τους γύρω του. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να δεχθεί το ενδιαφέρον κάποιου, ακόμα και αν από την αρχή του είναι ξεκάθαρο ότι δεν ενδιαφέρεται, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσει το εγώ του. Και πάλι όμως, θα πρέπει να αξίζει τον κόπο. Διαφορετικά, ούτε πρόκειται να στρέψει το βλέμμα του σε κάποιον που του διεγείρει πολύ έντονα το ερωτικό ενδιαφέρον.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Δύσκολα θα μπορέσει ξεκάθαρα να πει το «όχι» σε περίπτωση που δεν ενδιαφέρεται, και αυτό αφορά περισσότερο τους άνδρες. Οι οποίοι άνδρες Παρθένοι δεν είναι και τόσο εκλεκτικοί στις συντρόφους, από την αρχή όμως είναι ξεκάθαροι με τον εαυτό τους, ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, γιατί όμως να χάσουν την ευκαιρία; Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε, ότι η προσέγγιση δεν είναι τόσο εύκολη, αφού θα πρέπει ο άλλος να κάνει το πρώτο βήμα. Σε περίπτωση, βέβαια, που δεν προτίθεται να ακολουθήσει στη δική σας πρόκληση, θα το καταλάβετε αμέσως σχεδόν, από τον τρόπο συμπεριφοράς του, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι και απαξιωτικός. Καθόλου συνεπής στα ραντεβού του, και ίσως να χρειαστεί να περάσει από πολλές αναβολές μία συνάντηση μαζί του. Δεν είναι όμως η περίπτωση όπου μπορεί να σας αφήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να τρέφετε ψευδαισθήσεις. Θα σας φέρει όμως σ’ ένα τέτοιο σημείο, ώστε να δώσετε εσείς το τέλος.
 
ZYΓΟΣ

Ο διπλωμάτης Ζυγός δύσκολα θα μπει στη διαδικασία ξεκάθαρα να σας δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται. Φτάνει μόνο να έχει κάτι να περιμένει από εσάς. Γιατί διαφορετικά, ούτε καν θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί μαζί σας. Ότι και όσες προσπάθειες και αν κάνετε, μάλλον θα αποβούν άκαρπες. Θα χρειαστεί όμως ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση που έχει να ωφεληθεί από εσάς, ενώ όμως δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει. Μπορεί να σας κάνει με το δικό του «μοναδικό τρόπο» να πιστέψετε ότι η ώρα που θα πέσει στην αγκαλιά σας είναι πολύ κοντά. Και αυτό το κοντά να σημάνει κάποια χρόνια. Μόνο όταν μέσα από τα λόγια αλλά κυρίως τις πράξεις του σας βεβαιώσει ότι κρατάτε την αποκλειστικότητα στη ζωή του, μόνο τότε να προχωρήσετε. Διαφορετικά, καλό θα είναι να αποφύγετε οποιαδήποτε εμπλοκή μαζί του.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ό, τι πιο εύκολο για έναν Σκορπιό, να σας δείξει από την πρώτη στιγμή ότι δεν ενδιαφέρεται. Θα το καταλάβετε αμέσως από τον τρόπο που θα σας αντιμετωπίσει και το σίγουρο είναι ότι θα στερείται ερωτικού ενδιαφέροντος. Θα σας μιλάει για άσχετα πράγματα, και θα αλλάζει την κουβέντα, κάθε φορά που προσπαθείτε να του εκφράσετε τον έρωτά σας. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση, εάν επιμείνετε πολύ, και εάν καταφέρετε να του αγγίξετε κάποια ευαίσθητα σημεία, -όπως το να τον κάνετε να νιώσει σαν ένα μοιραίο πρόσωπο στη ζωή σας,- να ανταποκριθεί, και πάλι όμως, αφ’ ής στιγμής δεν του διεγείρετε το πάθος και ο βαθμός δυσκολίας μαζί σας δεν είναι στα επίπεδα που θέλει, τότε μην περιμένετε εξέλιξη. Εάν πραγματικά θέλετε να έλξετε το ενδιαφέρον ενός Σκορπιού, εκφράστε το εσείς απλόχερα, και μετά να δηλώσετε πλήρη αδιαφορία. Πολύτιμη και δοκιμασμένη συνταγή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Δύσκολα ένας Τοξότης μπαίνει στη διαδικασία να αρνηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον, ακόμα αν και στη συγκεκριμένη εποχή, βρίσκεται σε σχέση. Τι έχει να χάσει; Aφού το παιχνίδι το παίζει με τέτοιο τρόπο, ώστε να φεύγει τη στιγμή που θέλει, και μάλιστα όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Από την πρώτη στιγμή θα σου ορίσει  το χώρο που σου αναλογεί στη ζωή του. Δύσκολο για έναν Τοξότη να πει όχι, ακόμα και αν δεν τον έλκει καθόλου το άτομο που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον προσεγγίσει. Στην περίπτωση, όμως, που για κάποιο λόγο δεν θέλει να ανταποκριθεί, απλά δεν θα κάνει αυτά που ο άλλος ζητάει από εκείνον. Δεν θα σηκώνει τηλέφωνα, θα στρίβει προς άλλη κατεύθυνση σε περίπτωση που τον συναντήσει στο δρόμο, θα προφασίζεται πίεση χρόνου προκειμένου να αποφύγει την όποια συνάντηση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Απόλυτος και ξεκάθαρος από την αρχή. Δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο, εάν δεν αισθάνεται την καρδιά και το μυαλό του να ευθυγραμμίζονται με την  επιθυμία του προς το πρόσωπο που τον προκαλεί. Σε σημείο που μπορεί να γίνεται και κυνικός πολλές φορές και έτσι ωμά να σου πει ότι Δεν ενδιαφέρομαι. Χωρίς όμως να κλείσει όλες τις πόρτες, και ειδικά στην περίπτωση που τον ενδιαφέρετε κοινωνικά ή επαγγελματικά. Δεν αποκλείεται να σας λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν, ακόμα και αν τίποτε δεν του διεγείρετε συναισθηματικά, και να σας βάλει στη ζωή του, φτάνει μόνο να του ανεβάσετε το στάτους το κοινωνικό ή να μπορεί μέσα από εσάς να ανελιχθεί επαγγελματικά. Όλα μπορεί να διαφοροποιηθούν, ακόμα και τα ίδια του τα συναισθήματα, στην περίπτωση που δει μέσα από εσάς να ανοίγει ο δικός του δρόμος.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δύσκολο μ’ έναν Υδροχόο να καταλάβεις εάν ενδιαφέρεται ή όχι. Αφού η αγκαλιά του είναι ανοιχτή για όλο τον κόσμο. Μέσα από τα ανθρωπιστικά του αισθήματα και την ανεπτυγμένη οικουμενική συνείδησή του, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ότι κατέχεις σημαντική θέση στο νου του, και ότι μέσα από την επικοινωνία μαζί του, συνεχώς περνάει το ρεύμα του ερωτικού του ενδιαφέροντος. Μπορεί όμως να μην είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Ναι, μεν, να σας έχει φυλάξει την καλύτερη θέση, αλλά σε φιλικό καθαρά επίπεδο. Και πάλι όμως δεν του είναι δύσκολο το φιλικό να το μετουσιώσει σε ερωτικό, και το αντίθετο. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε τις προθέσεις του απέναντι στο δικό σας ερωτικό ενδιαφέρον, είναι ευθέως να του ζητήσετε να σας εκφράσει αυτό που αισθάνεται για σας. Με ευκολία και άνεση θα το κάνει, και με χαρά ίσως, την ώρα που θα σας εκφράσει την ανάγκη του να είστε δύο καλοί φίλοι.
 
 

 

 ΙΧΘΥΣ
Ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε εάν το ενδιαφέρον του Ιχθύ μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, μέσα από τη δημιουργία μιας σχέσης, είναι από τον τρόπο που θα σας μιλάει, και βέβαια μέσα από το αντικείμενο της συζήτησης. Εάν μιλάει για άσχετα και πεζά πράγματα, εάν τη συζήτηση την μονοπωλήσουν τα επαγγελματικά του ή οτιδήποτε άλλο που εσάς δεν σας αφορά καθόλου, τότε να ξέρετε πως δεν ενδιαφέρεται. Μόνο για μεγάλους έρωτες και για τα βαθιά συναισθήματα που έχει ανάγκη να βιώσει, λογικά θα πρέπει να μιλάει, στην περίπτωση που θέλει να σας βάλει στο δικό του εξιδανικευμένο κόσμο. Και βέβαια ο τρόπος που θα σας κοιτάζει. Εάν όση ώρα μιλάτε αποσπάται η προσοχή του τριγύρω και ασχολείται με το κινητό του, τότε μάλλον θα πρέπει να αποδεχθείτε ότι η επιλογή σας είναι λάθος. Προσέξτε, όμως, γιατί υπάρχει η περίπτωση εκείνη του Ιχθύ, που δεν θα σας επιτρέψει εύκολα αυτό να το αναγνωρίσετε. Διψάει για επιβεβαίωση. Και ειδικά στην περίπτωση του Ιχθύ, αυτό μπορεί να αποβεί επιζήμιο ή μπορεί και επικίνδυνο για τη συναισθηματική υγεία του ενδιαφερόμενου.
 
 
 
Πηγή:e-zwdia.gr