5 ΚΛΑΣΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ

5 Κλασικά ψέματα και η άναλυσή τους.
 
Είτε είστε σε μια σοβαρή, μακροχρόνια σχέση είτε στο ξεκίνημα μιας νέας ρομαντικής γνωριμίας μάλλον θα έχετε ακούσει ένα από τα πιο συχνά μικρά ψέματα που συνηθίζουνε να λένε οι άντρες. Όχι, δεν σημαίνει ότι ο σύντροφός σας είναι ψεύτης ούτε ότι δεν σας υπολογίζει, απλά μερικές φορές οι άντρες θέλουν να αποφύγουν μια σύγκρουση ή να σας αποτρέψουν να μάθετε κάτι που θα σας πληγώσει. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, καλό είναι να μπορείτε να αποκωδικοποιείται τα μηνύματα που σας δίνουν μέσα από αυτές τις μικρές ‘υπεκφυγές’ για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε καλύτερα την κατάσταση.
 
1.«Δεν είμαι έτοιμος να παντρευτώ»: Δεν λέει ψέματα σε εσάς αλλά στον εαυτό του. Εάν είστε αρκετά χρόνια με τον σύντροφό σας και ακόμα δεν έχει πειστεί ότι είστε η γυναίκα της ζωής του, δεν θα αλλάξει γνώμη όσο χρόνο κι αν του δώσετε. Οι περισσότεροι άντρες ξέρουν καλά από τον πρώτο χρόνο της σχέσης αν θέλουν να κάνουν οικογένεια με τη σύντροφό τους αλλά ίσως να μην έχουν την σταθερότητα, την οικονομική άνεση, την επαγγελματική ασφάλεια που χρειάζονται για να παντρευτούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους πείσετε ότι το μόνο που χρειάζεται για να είναι ‘έτοιμος’ να σας παντρευτεί  είναι η σιγουριά του για εσάς. Αν δεν την έχει, τότε το ‘δεν είμαι έτοιμος’ είναι μεγάλο ψέμα.
 
2. «Δεν συναντιόμαστε συχνά γιατί περνάω διάφορα αυτό τον καιρό»: Μπορεί να έχει πολλή δουλειά, μπορεί να έχει κάποιο οικογενειακό πρόβλημα αλλά χρόνο αποκλείεται να μην έχει. Εάν ήθελα να σας βλέπει πιο συχνά, θα το προσπαθούσε και εάν ήθελε να σας αποφύγει θα έλεγε ότι ‘περνάει μια δύσκολη φάση’.
 
3. «Να το συζητήσουμε άλλη φορά»: Μάλλον δεν θα υπάρξει άλλη φορά, απλά δεν θέλει να το συζητήσει ποτέ. Οι άντρες σπάνια θέλουν να συζητήσουν για κάποιο πρόβλημα που έχετε ή για κάτι που θα τους ξεβολέψει. Απλά το κρύβουν κάτω από το χαλάκι πιστεύοντας ότι δεν θα το ξαναβρούν μπροστά τους. Πότε έχουν δίκιο; Όταν το ζήτημα που σας απασχολεί δεν είναι σημαντικό!
 
4. «Δεν ξέρω/θυμάμαι ποια είναι αυτή» αναφερόμενη σε εκείνη την γυναίκα που τον πήρε τηλέφωνο, του έστειλε mail, τον χαιρέτησε στον δρόμο. Τόσο πολύ θέλουν να αποφύγουν τη ζήλεια ή την γκρίνια που άμεσα δηλώνουν άγνοια και σπάνια βρίσκουν το δίκιο τους.
 
5. «Δεν ξέρω πόσες κατακτήσεις είχα πριν από εσένα»: Τις έχει μετρήσει και καθεμιά έχει ξεχωριστή θέση στο μυαλό του (ή την καρδιά του). Είναι λογικό. Μερικές φορές είναι καλύτερο να μην ξέρουμε παρά να ακούσουμε το αθώο ψέμα που θα μας πει για να μην μας πληγώσει.
Πηγή:Γυναίκα