ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ : ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ;

Ζώδια και πρώην: Πώς να τον προσεγγίσετε μετά τον χωρισμό;

Ο χωρισμός είναι δύσκολη και επώδυνη υπόθεση, το να τα πάτε καλά με τον πρώην σας όμως μετά το τέλος της ερωτικής σας σχέσης είναι κάτι ακόμα πιο περίπλοκο, ειδικά αν έχετε πληγωθεί από ψέματα ή δυσάρεστες συμπεριφορές.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι υγιές και εφικτό να διατηρήσετε μία καλή σχέση με τον πρώην σας, αρκεί να ξέρετε πώς να το χειριστείτε.

 

 

Κριός πρώην (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Ο Κριός αντιδρά πριν καν σκεφτεί τις συνέπειες. Μπορεί να μην κάνετε απολύτως τίποτα κι όμως να τον κάνετε να εκραγεί. Παρολαυτά δεν πρέπει να πάρετε τα ξεσπάσματα του στα σοβαρά, αφού του περνάνε εξίσου εύκολα όπως έρχονται. Τις περισσότερες φορές, η οργή προέρχεται από κάποια απειλή για την ανεξαρτησία τους ή από τον πληγωμένο εγωισμό τους. Να είστε λοιπόν προσεκτικοί απέναντι τους και να αποφύγετε δυνητικά εριστικές συζητήσεις και καταστάσεις

 

Ταύρος πρώην (20 Απριλίου – 20 Μαίου)

Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα να κάνετε έναν πρώην Ταύρο να αλλάξει. Το πείσμα τους είναι αθεράπευτο και πιθανότατα θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που τους ζητάτε ακόμα κι αν δεν τους εκφράζει, απλώς για να σας πάνε κόντρα. Το τρίκ; Χρησιμοποιείστε θετική ενίσχυση αντί για παρατήρηση. Ο Ταύρος ανταποκρίνεται καλύτερα στην ενθάρρυνση και επιβράβευση παρά στο κατσάδιασμα. Το κλειδί είναι να επιτρέψετε στον Ταύρο να πάει με το δικό του ρυθμό χωρίς να τον πιέσετε.

 

Δίδυμος πρώην (21 Μαίου – 20 Ιουνίου)

Το μυαλό και το στόμα του Διδύμου κινείται συχνά πιο γρήγορα από ό, τι η καρδιά τους κι αυτό τους κάνει σκέτο μπελά. Ο μόνος σίγουρος τρόπος να τα πάτε καλά είναι να είστε ειλικρινείς μαζί του και έντιμοι. Μιλήστε ειλικρινά, όταν κάτι πονάει τα συναισθήματά σας, και ρωτήστε τον ευθέως αν με τη συμπεριφορά του θέλει να χάσει το πλεονέκτημα της φιλίας και της καλής θέλησης σας. Αυτό μπορεί να τον κάνει να σταματήσει. Συχνά ο Δίδυμος παγιδεύεται στα παιχνίδια του μυαλού του και ξεχνάει την καρδιά. Έτσι, είναι έξυπνο να τους επαναφέρετε με μία επίκληση στο συναίσθημα.

 

Καρκίνος πρώην (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Ως ευαίσθητο ζώδιο θέλει γενικά να αποφύγει να νιώσει ευάλωτος έτσι είναι πολύ δύσκολο να τον προσεγγίσετε, ειδικά αν τον έχετε χωρίσει εσείς. Δώστε του χρόνο και μιλήστε για τα δικά σας συναισθήματα, ποτέ για τα δικά του. Αν τον δείτε αναστατωμένο μην πέσετε στην παγίδα και μιλήστε του για κάτι άλλο, να ξεχαστεί. Οι Καρκίνοι έχουν επίσης τεράστια μνήμη, οπότε καλό είναι να μην συζητάτε μαζί τους για το παρελθόν, γιατί πιθανότατα θυμούνται τα πράγματα καλύτερα απ’ ότι εσείς.

 

Λέων πρώην (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Ο Λέων αποζητά την λατρεία τον θαυμασμό και την αποκλειστική αφοσίωση σας και γι’ αυτό είναι δύσκολο να τον έχετε πρώην, ειδικά αν έχετε προχωρήσει παρακάτω. Ωστόσο αν θέλετε να διατηρήσετε καλές σχέσεις, μία ειλικρινής φιλοφρόνηση μπορεί να σπάσει τον πάγο σίγουρα. Προσοχή όμως. Ο Λέων δεν θέλει απλά μία κολακεία, αλλά ουσιαστική φιλοφρόνηση για κάτι που πραγματικά εκτιμάται σ’ αυτόν. Το πρόβλημα με τους Λέοντες έγκειται στο ότι είναι πολύ εγωκεντρικοί στα ερωτικά τους και εν τέλει είναι καλοί μαζί σας ανάλογα με το τι τους δίνετε. Οπότε αν δεν είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε ουσιαστικό χρόνο σ’αυτούς παρόλο που έχετε χωρίσει, καλύτερα αφήστε τους ήσυχους.

 

Παρθένος πρώην (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν την επικριτική συμπεριφορά του Παρθένου πάρα πολύ προσωπικά. Δεν είναι όμως κάτι που κάνει μόνο σε εσάς, αλλά είναι διατεθειμένος να το κάνει σε όλους. Αυτό μπορεί όμως να δημιουργήσει προβλήματα στην αλληλεπίδραση σας με έναν Παρθένο πρώην σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε να του δώσετε τροφή για αμφισβήτηση ή επίκριση. Για να τον προσεγγίσετε χρειάζεται ενσυναίσθηση. Μπείτε στη θέση του και προσπαθήστε να κρίνετε τις κινήσεις σας μέσα από τα δικά του μάτια.

 

Ζυγός πρώην (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Περιέργως, το πιο υγιεινό μέρος της διαχείρισης της σχέσης σας με ένα Ζυγό πρώην είναι να τσακώνεστε από καιρό σε καιρό. Οι Ζυγοί θέλουν να παίξετε μαζί για να τους κινείτε το ενδιαφέρον. Και εφόσον δεν είστε πια μαζί, μπορείτε να πυροδοτήσετε μικροκαυγαδάκια που θα ανάψουν την φλόγα και θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την κατάσταση. Κυρίως όμως δώστε στον Ζυγό χώρο και χρόνο να αντιμετωπίσει μόνος του τις ανησυχίες του.

 

Σκορπιός πρώην (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Η ιδέα ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο μέρα με τη μέρα είναι κάτι που μπορεί να δελεάσει τη φαντασία του Σκορπιού μετά από έναν χωρισμό. Ωστόσο, αυτό λειτουργεί μόνο αν θέλετε να σας δει να υποφέρετε. Αν του χαλάσετε το όνειρο παίρνοντας πρωτοβουλία και του πείτε ότι θέλετε να κάνετε ειρήνη παρά να τσακώνεστε αυτός θα το εκλάβει αρχικά ως υστεροβουλία. Για να αποφύγετε τέτοιες παρανοήσεις φροντίστε να δείχνετε υποστηρικτικοί και εγκάρδιοι. Αν το κάνετε αυτό συχνά, ο Σκορπιός εν τέλει θα νιώσει ασφαλής και θα υποκύψει.

 

 

Τοξότης πρώην (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Το πιο δύσκολο μέρος του να τα βρείτε με έναν Τοξότη πρώην είναι να τον πείσετε να είναι συνεπής στις υποσχέσεις του. Δεν είναι κάτι προσωπικό, απλά οι Τοξότες, έχουν μία διαρκή τάση να μην μπορούν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Το καλό είναι ότι είναι αρκετά ειλικρινής για να το παραδεχθούν όταν συμβαίνει. Επιπλέον ο Τοξότης είναι πολύ καταδεκτικός και φιλικός με τους πρώην του αλλά και πολύ ελεύθερος. Αν λοιπόν θέλεις καλές σχέσεις με τον Τοξότη πρώην σου μην του κάνεις ποτέ υποδείξεις ή γκρίνια για υποσχέσεις που αθέτησε και αποδέξου την φιλία του ως δώρο χωρίς να έχεις κανενός είδους πιεστικές απαιτήσεις.

 

Αιγόκερως πρώην (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Όπως ο καρκίνος, έτσι και ο Αιγόκερως δεν θέλει να δείτε τα τρωτά σημεία του και θα προσπαθήσει να τα κρύψει μακριά από εσάς με το να είναι απασχολημένος (με την εργασία του, φυσικά) ή να χτυπάει εσάς σε όποιο τρωτό σημείο βλέπει εκείνη τη στιγμή. Εάν είστε πρόθυμοι να υποχωρήσετε και να δείξετε κατανόηση στη συμπεριφορά του χωρίς όμως να του το πείτε άμεσα, μπορεί να γίνετε τα καλύτερα φιλαράκια.

 

Υδροχόος πρώην (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Είναι το πιο εύκολο ζώδιο για να τα βρείτε μετά τον χωρισμό, αφού συνήθως εκτιμούν και αγαπούν το άτομο που γνώρισαν είτε είναι μαζί είτε όχι. Ετσι, ακόμη και μετά τον χωρισμό είναι πιθανό να κρατήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τη ζωή του για σας. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι άλλοι άνθρωποι δεν θα το καταλαβαίνουν αυτό και θα το παρεξηγούν, αλλά εσείς ξέρετε ότι έχετε κάτι ιδιαίτερο και θα πρέπει να νιώθετε πολύ τυχεροί γι’ αυτό.

Ιχθύς πρώην (19 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου)

Είναι δύσκολο για τους Ιχθείς να αφήσουν το όνειρο μιας σχέσης να πεθάνει και μην το πάρετε προσωπικά. Είναι πρόθυμοι να κάνουν πολλές θυσίες για να τα ξαναβρείτε ακόμα κι αν εσείς έχετε προχωρήσει. Το κλειδί είναι να μάθετε να αναγνωρίζετε πότε η συμπεριφορά τους είναι προσπάθεια προσέγγισης και να τη σταματάτε. Αν θέλετε να τους βοηθήσετε θα πρέπει να τους εμπνεύσετε προς ένα άλλο όνειρο, αυτό της φιλίας με ειλικρίνεια και αμοιβαία προσπάθεια να τη διατηρήσετε.

Δείτε επίσης: Tον θέλεις πίσω; 4 Τρόποι για να είστε πάλι μαζί!

Πηγή